Just Kersti Toots oli väga pikalt abielus ja on kasvatanud üles kolm edukat last, kuid elu keerdkäigus viisid naise lõpuks lahutuseni, seega hoolimata oma aastatepikkusest panusest perekonnale ja lastele, proua Toots aasta emaks kandideerida ei saaks.

"Iga lugu on individuaalne, panna paika reegel, et Aasta Emaks sobib vaid abielus naine, see on liig. Ma mõistan, et on suureks eeskujuks, kui abikaasad on koos, kuid samas on ka suhteid, kus lihtsalt ei saa enam koos jätkata. Samal ajal kasvatavad emad lapsed üksi ilusti üles, kuid aasta emaks nad ei sobi. Siin on suur mõttekoht," leiab Kersti Toots Publikuga vesteldes.

"Tunnustust väärib ka naine, kes saab üksi oma ränga elukoormaga hakkama. Või jätame raske elukoormaga naised tunnustamata?" imestab Toots.

Sel nädalal lahvatas skanaal, et aasta ema peab olema abielus. Eesti naisliidu esinaine Siiri Oviir ütles "Ringvaate" saates, et üksikemal võib küll palju lapsi olla, ent aasta ema tiitlile ta kandideerima ei sobi, vahendab ERR Uudised.

"Te ei kujuta ju ette, et me valiksime aasta emaks naise, kel on küll, tõesti, jah, palju lapsi, kuid igal jõululaupäeval tutvustatakse uut isa," teatas Oviir. "Meie oleme taotlenud parimat võimalikku lastele," põhjendas ta abielunõude kehtestamist aasta ema statuudis.