Kirjanik ja stsenarist KERTTU RAKKE on Võrust pärit. Ta ei varjagi oma viit lemmikpaika, mis tal pealinna kolides lapsepõlvepaigast ikka hinges pesitsevad.

Kerttu (36) leiab, et Võru kohta võiks tsiteerida katket Madis Kõivu näidendist «Põud ja vihm Põlva kihelkunnan nelätõistkümnendä aasta suvõl» tsitaadiga: «Ta Võro liin, ta om nigu virtsalump, sais ja haisas.»
«Ja nii mõneski mõttes ei panekski palju mööda,» muigab populaarne kirjanik. «Kuigi olen selles linnas üles kasvanud, armastan pigem Võrumaad. Aga ka linnas on, mida vaadata.»

1. lemmik
Võru I Põhikool, see on minu esimene kool, kus õppinud ka sellised suurkujud nagu Navitrolla, Erki Nool, Ivari Padar ja paljud teised.
Paar talve tagasi leiti seal katust vahetades korstna kõrvalt eestiaegne sinimustvalge lipp, mille all mitukümmend aastat kommunistlikke asju oli aetud... See on ka Võru linna vanim maja, endine loss. Vähemalt kelder peaks olema veel Katariina II ajast. Praegugi läheb midagi alleetaolist alla Tamula järve äärde Kreutzwaldi parki.
 
Loe edasi 3. aprilli Kroonikast