Volkswageni juht, kes ei soovinud politseid ootama jääda, tunnistas oma süüd ja kirjutas kohapeal vastava avalduse. Kindlustusfirmasse jõudes selgus aga, et sama juht oli vahepeal kindlustusse helistanud ja väitnud, et tema toimunud avariis süüdi pole, kirjutab Nädal.

“Avaldus, mille Volkswageni juht kohapeal kirjutas ja kus end süüdi tunnistas, kindlustusele ei kehti. Samuti ei kehti pealtnägijate tunnistused, sest kahjukäsitleja hinnangul ei saanud mina kõrvalistujana ega tagapingil istunud inimene midagi näha,” kirjeldab Kertu.

Kertu tegi Volkswageni juhi kohta pisut taustauuringut ja selgus, et tegu on endise liikluskorraldajaga. “Seejärel pöördusime politseisse, kus meid võeti küll jutule, kuid kinnitati, et kindlustusfirmadel on raha ja võim. Seega — kui politsei võtaks juhtumi menetlusse, võib kindlustusfirma teha politseist erineva otsuse ja viimase oma ka kehtib.”

Kui Kertu jätkas lahenduse otsimist ja käis mitu korda kindlustuses ja politseis, muutus ka kindlustusfirma jutt. “Mingil põhjusel teatas Seesam nüüd otsuse muutmisest, viidates asjaolule, et sündmustik on ikka piisavalt segane ja et tunnistatakse süüdi mõlemad pooled.”

Jukkum ütleb, et on otsustanud kohtusse pöörduda. “Elame ju õigusriigis!”