Õnnetuse hetkel roolis olnud Roger Rodase lesk Kristine Rodase esitatud materjali põhjal ei olnud piisavalt tõendeid toetamaks väiteid, justkui olnuks õnnetuse põhjustanud autol turvalisusega probleeme. Rodas väitis, et Porsche Carrera GT-l puudusid mitmed tähtsad turvalisad. Kohtunik möönis, et tõendid ei näita Porsche poolseid vigu ning auto vedrustus ei lakanud enne õnnetust töötamast. Samuti ei leidnud tõendamist väide, et autol puudus piisavalt tugev turvakonstruktsioon, vahendab NY Post.

Paul Walker oli Carrera GT-s kaassõitja ning rooli keeras tema sõber Roger Rodas, kui nad paiskusid autoga vastu kolme puud ja hukkusid sündmuskohal. Walker oli parasjagu veetmas vaba aega filmi "Kiired ja vihased" seitsmenda osa võtete vahel. Nüüd on teada ka see, et kui Rodas hukkus kokkupõrgete tagajärjel, oli Walker veel elus ning suri alles siis, kui auto leekidesse lahvatas.

Paul Walkeri tütar Meadow on lubanud jätkata võitlust selleks, et Porsche võetaks vastutusele defektse auto müümise eest. Porsche esindajad eitavad igasuguseid ehitusvigu ning väitsid, et Walkeri auto oli valesti hooldatud ja ebaseaduslikult ümber ehitatud.

Los Angelese politsei kinnitas, et avarii põhjuseks oli valesti valitud sõidukiirus, mitte auto tehnilised vead. Õnnetuse hetkel oli auto kiiruseks 151 km/h.