Paistab, et eestlased hindavad nii traditsioonilist kui uut. Kõige populaarsemateks artistideks on võrdselt Hellad Velled ja 5 Miinust, kellel kummalgi on vahemikus 21.-25. juuni plaanis tervelt 4 esinemist. Kui arvestada ka Tartus 13. juunil tehtud varajast jaanipidu, siis läheb 5 Miinust juhtima. Järgnevad Smilers ja Terminaator kolme esinemisega.

Juba legendaarsed lemmikud teevad samuti tublit tööd. Anne Veski esineb Kose jaanitulel ja Rapla jaanipeol, Tanel Padar, kellel suve jooksul siiski ohtralt esinemisi on, astub üles ainult Pühajärve jaanitulel. Elina Born esinebki sellel jaanipäeval Liipa Talu erakordsel alkoholivabal jaanitulel. Hiljuti kirjutas Delfi Kasulik, et ülidselt on alkoholivabade toodete müük kasvanud ka väljaspool pidustusi.

Nublu, kes esineb samuti ainult korra, astub üles ühena peaesinejatest populaarsel Pühajärve jaanitulel.

Tõelise naasmise teeb Kasatšoki Jüri, kelle abil möödub öö kiirelt Metsavenna jaanitulel. Hoopis varju jääb Liisi Koikson, kellel on koos Joel Remmelgaga suvel ees kontertsari.

Koit Toome, kes tunnistas, et kannatas depressiooni käes, võtab pidustusi ebatavaliselt rahulikult, esinedes vaid Juminda jaanitulel. Instagrami piltidel on näha Toomet perega mõnusalt suve veetmas.

Suurem osa jaanipidudest toimub vahemikus 22.-24. juuni ning piletihinnad on väga erinevad. Näiteks saab Elina Borni kontsertit nautida kõigest 5,50 euro eest, samas aga küündib populaarse Pühajärve jaanitule hind pea 30 euroni. Tavalisel jääb piletihind 10-20 euro vahemikku.

Esikohakandidaadid Hellad Velled on viimase aasta jooksul välja tulnud mitme populaarse looga, näiteks “Mees”, mis ilmus umbes kuu aja eest. Vanad tegijad ei näita aeglustumise märke!