Mis hetkest saab kellegi huuletäide probleemiks, mille puhul peab avalikult küsima – kas ta on liiale läinud? Jah, ilumeeled on erinevad ja igaühe esteetika isikuspetsiifiline. Ent kas tõesti on (avalikkuse ees tuntud) naise keha(osad) ka avalikkuse omad? Ei ole.

Kellegi mõned lisakilod või puhituses kõht ei pruugi vihjata veel rasedusele, eriti kui naine ise seda eitab. Kellegi üleöö prunti läinud huuled on ilmselt täitesüstidega selliseks saanud, aga kuniks see kandjat ennast õnnelikumaks teeb, lasku käia.

Tõsi, surve end plastiliselt täiendada, et sobituda mingisugusesse ühiskondlikku malli, võib ka kõige enesekindlama naisterahva jalgealuse kõikuma lüüa ning muidu kehapositiivsust propageerinud inimene võib samuti lõpetada ilukirurgi juures. Sellegipoolest ei saa ega tohi avalikkus, sealhulgas meedia, võtta enesele õigust seada kahtluse alla, millal jookseb kellegi jaoks kuskilt mingi "piir".

Lokkav piiritundetu piiride tõmbamine saadab välja vale signaali. Kui Grete Klein oli mingil ajahetkel kurvikama kehaga, kiputi teda halastamatult paksuks sõimama. Naist, kes on oma parimates aastates ja näeb välja tervislik, särav ja sätendav ning tema imeline ihu oli harjumuspärasest mõnevõrra erinev, mõisteti see hukka. Kui Grete Klein raputas need kilod enda turjalt maha, sai ta järgmise koosa osaliseks – miks nii kõhn, kleenuke, habras? Mis signaali see saadab lastele, noortele naistele, teismelistele tüdrukutele, meestele?

See saadab signaali, et vahet ei ole, missugune sa parasjagu välja näed – kellegi jaoks on alati su huuled liiga suured, kintsud liiga paksud, kolmanda varba küüs proportsioonist väljas või kunsttissid parasjagu valesti valitud. Saadab signaali, et ongi täiesti okei avalikult või sotsiaalmeedias kellegi teise ihu verbaalselt nuhelda. Aga see ei ole okei. Igaühe täitesüstitud huul on liiga suur siis, kui ta ise seda parasjagu otsustab.

Jaga
Kommentaarid