Ihaldatud poissmehe Ott Leplandi salapärane sõbranna on tuntud teatripere Toompere võsu Üüve-Lydia Toompere. Kevadest saati mitmel üritusel koos nähtud Ott ja Üüve-Lydia tutvusid muusikali «High School Musical» proovides.

Sel suvel on Ott (23) ja Üüve-Lydia (20) mitmel üritusel kahekesi kaadrisse jäänud. Juba suve alguses, 3. juunil kuulasid nad koos Mikk Saare plaadiesitluskontserti Tallina Tantsuakadeemias. Kas juhuslikult või privaatsuse huvides, kuid kontserdil viibinute sõnul olid noored eelistanud muusikat kuulata segamatult saali tagaosas. Koos nähti neid ka Õllesummeril, mil Oti enda sõnul tekkis tal esinemiste vahel paus, mida oli hea sisustada just tüdruku seltskonnas, kelle nime jättis ta saladusse. Viimane suurem üritus, kus noored lähestikku soojalt aega veetes jälle fotokaamerate ette jäid, oli poptäht Mika kontsert. Ühe pealtnägija sõnul oli Üüve-Lydia väsimusehetkel just Oti õla najal toetust leidnud.

Toompere jr pole väimeespoega näinud

Ott on Üüve-Lydiast rääkides jäänud tagasihoidlikuks. «Me oleme väga head sõbrad,» ütleb ta vaid.

Üüve-Lydia jääb Kroonikale tabamatuks. Tema lavastajast isa Hendrik Toompere jr on aga oma tütre ja Oti suhtest esmakordselt ajakirjanikult kuuldes meeldivalt üllatunud.

«Minu tütar — kellega suhtes!? Ott Leplandiga? Ei, tore kuulda!» naerab Hendrik.

Edasi loe värskest Kroonikast!

{poolik} «Aga ei, see ei saa küll võimalik olla! Tütrel küll palju peikasid pole olnud, kuid ta tavaliselt ikka tutvustab mulle neid. Ma pole Otiga kohtunud, aga Ott on iseenesest äge kuju. Muusikaga väga pole kokku puutunud — teine põlvkond rohkem —, aga super-staarisaatest ikka kuulsin...»

Veidi järele mõelnud, meenub talle siiski üks seik...

«Oi, aga nüüd mul tuleb meelde küll, kuidas paari nädala eest mere ääres olles tuli Lydia suure jooksuga minu juurde ja palus autot, et poodi ajakirja järele joosta,» muheleb Toompere jr. «Kui küsisin, et mis ajakirja järele, siis ütles, et ah on üks...»

Paari nädala eest ilmus Kroonika, kus oli esimene ühine pilt Lydiast ja Ott Leplandist.

Nõrkuseks koreograafia ja fotondus

Üüve-Lydia, kes on tähtkujult Kala, lõpetas aasta eest Rocca al Mare keskkooli ning alustas mullu sügisel õpinguid Tallinna Ülikoolis koreograafia erialal. Tema kursusekaaslasteks on näiteks saatest «Tantsud tähtedega» tuntud Marko Kiigajaan ning Vaherite tsirkusepere keskmine tütar Linda Vaher, kes küll algavast sügisest lavakunstikateedris tudee-rima asub.

Teatriga on Üüve-Lydia kokku puutunud mitte ainult tänu oma isale või vennale, kes sel kevadel lavaka lõpetas — ta on mänginud ka isa lavastatud etenduses «Rehepapp», kus tema kanda oli Katku roll, kes ilmsüüta lapse kujul maa peale tuleb. Tema Facebooki konto seinal leidub mitmeid üleskutseid sõpradele teatrietenduste soovitustega, tema tutvusringkonnas on rohkelt noori andekaid näitlejaid — nii vend Hendrik Toompere jr jr kursusekaaslasi kui ka vanemaid näitlejaid, teiste seas Tambet Tuisk ja Jan Uuspõld.

Lisaks teatri- ja tantsuhuvile meeldivad Üüve-Lydiale ka mitmesugused muusikaüritused. Sel suvel on ta jõudnud külastada nii Viljandi Folki kui ka menukat Sunfesti, kus lisaks Tanel Padari & The Sunile, Jan Uuspõllule, ansamblile Regatt ja Epordwerkile esines ka Ott. Oma lemmiklaulja ja -muusikana on Üüve-Lydia oma Facebooki kontol maininud Otti.

Üüve-Lydia armastab ka fotograafiat. Tema kunstfotosid võib leida tema Facebooki kontolt, samuti teistest netiportaalidest, nagu elu24.ee ja 24tundi.ee