Armastatud laulumemm ja elurõõmu võrdkuju Kihnu Virve (90) sai ööl vastu esmaspäeva infarkti ning toimetati Pärnu haiglasse. Taevale tänu, austajate rõõmuks – kolmapäevaks oli Virve niivõrd jõudsasti taastunud, et ta kosus juba tavapalatis.

Tervis vedas Virvet alt kodutalus, kus tema kõrval viibis õnneks lapselaps Reena. Esmapilgul näis abisaamine raskendatud olevat – südamerabandus vajaks ju kohest arstiabi tipptasemel mõnes suuremas keskuses, kuid just tol ööl seisis praam Munalaiu kai ääres ega liikunud paigast. Enne seda madalikule sõitnud alus vajas uurimist, mille tuukrid viisid läbi alles esmaspäeval.

„Me oleme väga tänulikud Kihnu kiirabile, nad olid väga tublid,“ kiidab Reena. „Me tulime lõpuks esmaspäeval lennukiga üle ja läksime haiglasse. Kopter oleks ka öösel saadetud, aga pärast esmast läbivaatust läks Virvel olemine juba paremaks ja ma ei soovinud kopterit – muidu oleks see saadetud küll. Praegu on kõik hästi ja stabiilne, ei ole enam kriitilist olukorda. Praegu on ta lihtsalt haiglas jälgimisel.“

Reena ei välista, et põhjust memme terviserikkeks võis anda ka gripi kõrghooaeg. „Virvel oli tugev köhakas, võib-olla siis selle tagajärjel see ka juhtus – ei oska öelda,“ sõnab Reena.

Muide, enne vabariigi aastapäeva viis Vahur Kersna oma saja-aastaste eestimaalaste saate jaoks kokku Kihnu Virve ja Magda Niklus-Niklase (100). Proua Niklus-Niklase unistus oli koos Virvega laulda ja – daamid esitasidki koos laulu „Süda on nooruse värav“. Südamlik ettevõtmine võttis lõpuks kõigil kolmel, nii Niklus-Niklasel, Kihnu Virvel kui ka Kersnal silmad liigutusest märjaks