Käreda ütlemise ja tulise natuuri poolest tuntud Sõber ja tema kaasa Helle on paar olnud juba 40 aastat ning selle aja sisse mahub kõiksuguseid aegu. Kuigi saates paistavad peagi 60aastaseks saavad Sõber ja tema naine rõõsad ja rõõmsad, siis nende jutust selgub, et omal ajal palju kodunt eemal viibinud kossumehe pereelus pole olnud ainult päikeselised ajad.

"See on kõige tähtsam, et selline tegelane on oma kõrvale saadud. Täiesti arukas tüüp, tead," iseloomustab Sõber oma naist Hellet ning oletab, et ehk oligi hea, et ta omal ajal palju perest eemal viibis, siis pidi kaasa teda vähem taluma. Abikaasa mõistagi protesteeris seepeale ning kinnitas, et eemalolek oli siiski suur katsumus.

"Mul sõbrad ja tuttavad, kes nüüd sama vanad ja vanemad, on mõned teisel ja mõned kolmandal ringil. Aga Helle puhul, ta on nigu aru saanud asjadest," ning kiitis naist, et too juba paari aasta pärast minema ei pagenud, kuna mees harva kodus.

"Kui piirid oleks lahti olnud, eksjutead – siis ma kindlasti poleks Hellega abielus, vaid mõne Austria modelliga, tead! Oleks pääsenud näiteks Austriasse mängima ja vaevalt oleks mul mõne kolhoosi aseesimehe tütart olnud naiseks vaja võtta," teab Sõber, et asjad oleksid võinud ka sootuks teisiti minna.

Saate lõpus keskeakriisi teemal veidi saatejuht Anu Välbaga arutledes aga ilmnes, et kuigi vastu on peetud juba nii palju aastaid, siis on siiski jõutud ka teist korda perekonnaseisuameti ukse taha ning seda selleks, et abielule kriips peale tõmmata. Juhtus aga veider lugu: "Ma mäletan, ühekorra ta küll ütles, et "Nüüd on läbi poiss!" ja värk, tead, nüüd me lõpetame ära ja pani päeva ka kinni juba, et anname paberid sisse ja lahutame ära. Ma trennist tulin just ja ütlesin, et tavai võime ju minna. Aga see päev, kurat, oli kinni see. Uks oli kinni! Ta ei vaadanud päeva, eks. Tulime ära ja ütlesin, et mina sinna küll tagasi ei lähe, raisk, sa võid minna," jutustas Sõber.

Küsimusele, kuidas asjad sinnamaale jõudsid, alustas venitades vastamist Helle Sõber: "Noh, mis seal siis ikka mõtleda, vaata..." "Poiss mürgeldas teistega ka vahepeal, ütle kohe ära nigu on!" pistis Sõber seepeale vahele. "Mis seal siis nii kangesti on!"

Helle aga protesteeris taas: "Pole sa mingi mürgeldaja olnud! Ma olin noor ja mul on mingi eneseuhkus, et ma pean võitlema ja iseseisev olema. Ohh, kes seda enam mäletab, meelde jäävad ikka ilusad asjad," selgitas kaasa.

Mõlemad on aga ühel meelel, et oli hea, et uks toona kinni oli. "See oli sulle eriti hea," sõnas seepeale Sõber. "Aga ka mulle, teeme nii."

"Ja meie lastele," lisas Helle Sõber.