Kunagised paralleelklassivennad, tippsportlane Erki Nool ja kunstnik Navitrolla, panid Viiratsi lastekodu toetuseks korraldatud oksjonil välja hulga unikaalseid isiklikke esemeid, mille müügiga teeniti 44 000 krooni.

#p3v#Kõige kallimalt müüdi maha Noole 1995. aastal Götzise kümnevõistlusel kaugushüppe eest võidetud kuldmedal. Noole sõnul on Viiratsi lastekodule 13 500 krooni toonud medal tema jaoks eriline, sest 1995. aasta oli tema jaoks spordis kõige pöördelisem.

“Kui mulle tehti pakkumine oksjonil osaleda, olin kohe nõus. Mu elukaaslane Kadri soovitas midagi kaalukat välja panna, nii ma medali kasuks otsustasingi,” seletas Nool oma valikut.

Noole Sydney olümpiamängude võistlustrikoo soetas endale 12 500 krooni eest Noole fänniklubi liige Jüri Tiidus.

#p4v#Navitrolla õlimaali “Meri on lahkunud, nüüd hullavad siin pilved” hind tõusis tiheda pakkumise käigus 11 500 kroonini. Küsimusele, kas kunstnik juba kooliajal armastas joonistusi kritseldada, vastas Navitrolla, et siis oli tema põhiline mure, kuidas kolm kätte saada. Joonistamise peale tal aega mõelda polnud.

“Ma mäletan kooliajast, et Erki oli üks väike punn, kellele ma tahtsin tappa anda. Ma ise olin samasugune punn, tema vist tahtis mulle kah nahatäit anda,” muheles Navitrolla.

Tema graafiline leht “Mure lendab ära” leidis omaniku 6500 krooniga. Selle ostja sai endale ainulaadse teose, sest tavaliselt Navitrolla esimest tõmmist ei müü.

#p2v#“Esimene tõmmis on kui süütuse võtmine trükiplaadilt ning seda ei müüda. Ma otsustasin seekord erandi teha, sest selle eest saadud raha läheb lastekodu toetuseks,” sõnas Navitrolla.

Endiste paralleelikate Noole ja Navitrolla esemete müügiga teeniti 44 000 krooni. Kuid summa pole lõplik, sest internetifirmad delfi ja osta.ee jätkavad oksjonit internetis, kus müüakse maha veel hulk Navitrolla töid ja Noole sportlaskarjääriga seotud asju.