51-aastane Mihkel Raud, kes mõned nädalad tagasi lahkus Eestist, et olla abikaasa Liina juures USAs, postitas Instagrami pildi nende tütrest Mirjamist, kellel on täna 7. sünnipäev.

Pildilt on näha, et tütar on äravahetamiseni sarnane oma näitlejast emaga.

31-aastane Liina Raud elas väga pikalt lastega üksi USAs, kuid eelmisel kuul teatas Mihkel, et läheb kaasale teisele poole Atlandi ookeani järgi.

Ameerikas elavad tema abikaasa Liina (31) ja nende kaks last, nelja-aastane Joosep ja kuueaastane Miriam. Mihkel oli siiani oma perekonnaga ühenduses Face­time'i kaudu. "See ei asenda koosolemist, kuid praegu on asjalood lihtsalt nii," sõnas Mihkel. "Ameerikas on samamoodi nagu Eestis, inimesi manitsetakse valvsusele, soovitatakse mitte musitada ja kallistada."

Pärast eriolukorra kehtestamist märtsis teatas Raud Kroonika vahendusel, et nende pere on kriisi tõttu lahutatud. "Ma olen Eestis ja perekond Ameerikas," nentis ta. "Ma ei saa minna seepärast, et lennukid ei lenda ja kui lendavad, siis olukord muutub tundidega. Tehniliselt saaksin Ameerikasse, sest ma olen seal alaline elanik." Mihkel tuli Eestisse, et juhtida saadet "Tallinna kodanikud".

Raud selgitas, et ta pidi tegema valiku professionaalsete ja eraeluliste kohustuste vahel ning ta otsustas viimase kasuks.

"Enne selle koroonaviiruse lahvatamist oli mul kindel plaan olla Tallinnas seni kuni "Tallinna kodanike" saade peab olema eetris, aga nagu kõik teavad on maailm selle aja jooksul radikaalselt muutunud," selgitas telenägu, et algselt pidi ta olema Eestis aprilli lõpuni.

Mihkel Raud on viimastel kuudel üldse perekonna esikohale seadnud. Kui eelmise aasta lõpus läks paar korraks lahku ja hakati rääkima nende lahutusest, siis novembris lepiti ära ja ollakse taas koos.

„Ma üritan seda sõnastada nii, et sellest ei tekiks meie jutuajamise ainsat ja peamist uudisväärtust,” valis Mihkel Raud LP-ga intervjuud tehes hoolega sõnu. „Ühesõnaga, me oleme koos.”

Raua sõnul on kriisi ületamisest ja taas koos elama asumise hetkest juba mõnda aega möödas. „Me ei ole pidanud oluliseks sellest eraldi pressiteadet teha,” sõnas ta. „Küll pidime me oma lahkuminekust inimesi teavitama kuulujuttude ja muu jama ärahoidmiseks.”