President kirjutab enda Facebooki lehel järgmist:

"Veidi vähem kui kuu tagasi, 14. juunil, kohtusin presidendi roosiaias nendega, keda võõrvõim küüditas läinud sajandi 40ndatel aastatel Siberisse ja kes sealt tagasi tulid. Külaliste seas oli ka elurõõmus Lehte Koppel. Kui hakkasime koos pilti tegema, ütles tema, et on korra ka president Konstantin Pätsi põlvel istunud. Võtsin seepeale tooli – nüüd võib minu põlvele istuda. Arno Mikkor jäädvustas hetke.
Hiljem tuli Lehte Koppel presidendi kantseleisse, kaasas nahkne vana fotoalbum. Seal oli too eelmine pilt, võetud üles suvel 1934 Pärnus kaugsõidukapten Mihkel Kurgo villas „Salme“. Konstantin Päts oli selleks ajaks nende pere juures allkorrusel juba mõnda aega puhanud ja mudaravilas tervist kosutanud. Villa on praegugi Pärnus aadressil Papli 11, kuigi aed oli 82 aastat tagasi palju suurem, hiljem võttis linnastaadion osa maad ära.
Lehte Koppel mäletab, et lapsed käisid kogu aeg ilusasti riides ja nii ei pidanud nad pildistamiseks end eriliselt sättima. Tema istubki sellel vanal fotol Konstantin Pätsi põlvel. Õde Tiio oli aga kurvastanud, et ise presidendi põlvele ei saanud ja pidi vaid kõrval seisma. Pildilt see küll väga välja ei paista."