"Oma eraelu, sõpru, kodu, mis minu tegudesse ei puutu, ei kommenteeri ma juba pea kümme aastat," jätab Peeter oma suhtestaatuse lahtiseks. Küll ei ole Peeter Rebane varem meedias saladust teinud sellest, et ta on gei.

"Tulilind" on aga Rebase sõnul varsti linastusvalmis. Koroonast tingitud eriolukord andis neile veel võimaluse filmi täiustamiseks. Praegu lõpetatakse värvimist ja helindamist. Ühtlasi vahetas Peeter viimasel hetkel välja helilooja, kelleks on nüüd Krzysztof Janczak. Pärast pandeemia lõppu käis Rebane Prahas, kus ajaloolises Rudolfinumi kontserdisaalis orkestriga muusika salvestati.

"See oli küll tehniliselt raskem, aga annab filmile autentse live-kõla, nii nagu filme ja filmimuusikat ka 1970ndatel tehti," on Rebane rahul. "Eesti kinodesse võiks film jõuda talvel."

Filmi sündmused leiavad aset 1970. aastatel Eesti NSV õhuväebaasis, kus peategelaste vahel põimub ohtlik armukolmnurk. Sõpruse ja keelatud armastuse piire kompavad ajateenija Sergei, tema sõbratar Luisa, kes on baasiülema sekretär, ning noor piloot Roman.

Jaga
Kommentaarid