Venemaal on viimasel ajal LGBT-kogukonna liikmed pidevas hirmus elanud. Hiljuti tapeti näiteks Venemaal tuntud opositsionäär ja avalikus geisuhtes olnud Yelena Grigoryeva, kelle mõrva on politsei väidetavalt siiani väga pinnapealselt uurinud.

Nüüd on Rammsteini liikmed näidanud oma seisukohta Venemaa inimõiguste kohta. Lužniki staadionil toimunud kontserdil suudlesid Rammsteini kitarristid Paul Landers ja Richard Kruspe laulu "Ausländer" ajal. Mõlemad mehed on olnud mitmes heteroseksuaalses suhtes ning kummalgi on ka lapsed, mistõttu on tegu ilmselt vaid geide toetuseks korraldatud aktsiooniga.

Rammstein on varemgi nii oma loomingu kui sõnavõttudega geidele toetust avaldanud. Viimase tuuri jooksul on Landers ja Kruspe suudelnud mitmel esinemisel. Venemaal suudlemine omandas aga erilise tähenduse riigis valitseva poliitilise olukorra tõttu ning kehtivate seaduste tõttu on riigil õigus Rammsteini kitarriste 15 päeva kinni pidada või karistada neid umbes 71 euro suuruse rahatrahviga.

Hiljem jagas bänd suudlusest fotot ka oma Instagrami lehel. "Venemaa, me armastame sind!" lisasid nad pildile pealkirjaks.