“Ma ei arva, et ma oleksin põrunud,” ütles projekti innukas eestvedaja John Revolinski Latimes.comile.

Iowa maisipõldude keskel asuv kogukond asutati sellel suvel ainsa eesmärgiga kaotada maailmast kurjus maagilise “jooga lendamisega”. Tegemist on tehnikaga, mille töötas välja India guru Maharishi Mahesh Yogi, kes vaimustas 1960. ja 1970. aastatel transtsendentaalse meditatsiooni tehnikaga biitleid ja miljoneid teisi inimesi.

Peaaegu kõik kogukonna liikmed mediteerivad. Parim, mis nad esialgu saavutada suudavad, on õnnis hüpe, lennata nad siiski veel ei oska.

Asja idee seisneb selles, et kui küllalt palju inimesi mediteerib külg külje kõrval, loovad nad omamoodi jõuvälja, mis suudab tõrjuda vihkamist ja levitada õnne. Probleem seisneb aga selles, et palju inimesi peab mediteerima ühes kohas.

Seepärast tahavad Veda linna elanikud rajada pargi, kus piirkonda külastavad turistid tegeleksid golfi ja jalutuskäikude vahel ka kerge jooga stiilis lendamisega.

125 elanikuga linn on Fairfieldis asuva Maharishi ülikooli laiendus. Mediteerijad kolisid ülikooli Santa Barbarast 1974. aastal Iowasse üle, kus on rohkem ruumi.

Karmile kliimale ja isoleeritud asukohale vaatamata kogus ülikool arvukalt järgijaid üle kogu maailma. Kogukond avas kooli, kus lastele õpetatakse sanskriti keelt esimesest klassist peale.