Möödunud nädalavahetusel avaldas muusikaajakiri Rolling Stone avaldas möödunud Sean Penni ja Joaquin Guzmáni vestluse ja 2. oktoobril tehtud foto, millel filmistaar ja Sinaloa narkokartelli juht kätlevad. Mehiko näitlejanna Kate del Castillo poolt korraldatud kohtumine leidis aset Mehhiko džunglilagendikul ning seitsmetunnisele koosviibimisele järgnesid ka mitmed vestlused nii telefoni kui ka video vahendusel, kirjutab BNS.

Kohtumisest said teada aga Mehhiko võimud, mis tõttu tabati narkoparun reede hommikul Sinaloa osariigi rannikul asuvast Los Mochisest. Maailma tagaotsitum narkokurjategija, kelle tabamise eest oli välja pandud 3,8 miljoni dollari suurune tasu, viidi samasse vanglasse, kust ta oli poole aasta eest põgenenud.

Penn teatas aga, et ei ole üldse uhke selle üle, et suhtles tagaotsitud kurjategijaga ja lisas: "Ma ei ole soovinud temaga koos ka selfile jääda. Olen piisavalt näinud videoid, milliseid julmusi Mehhiko narkokartellide vahelises sõjas kasutatakse."

Justiitsminister Arely Gómez ütles reedel, et Guzmán kohtus erinevate näitlejate ja produtsentidega lootuses, et temast tehakse eluloofilm. Need kohtumised aitasid paraku aga talle jälile jõuda.

Guzmán oleks äärepealt tabatud juba 6. oktoobril toimunud haarangus, kuid teda helikopteriga jälitanud merejalaväelased ei saanud tulistada, kuna mehega olid kaasas kaks naist ja laps. Guzmán vigastas kukkudes vaid jalga ja pääses edukalt jälitajate käest.

Hetkel arutab Mehhiko kohus narkoparuni USA võimudele väljaandmist.