Tallinna linnakohtu kohtunik MERLE PARTS ja endine kaitsepolitsei juhtivtöötaja PRIIT TIKERPE viisid läinud nädalal perekonnaseisuametisse avalduse abielu lahutamiseks.

#p2# Partsi (34) ja Tikerpe (32) abielu kestis kolm ja pool aastat, kooselu algas paar aastat enne ametlikku jah-sõna. Selle aja sisse mahub Merle Partsi lahutus kursusevennast ning tollasest riigikontrolörist Juhan Partsist, Partsi ja toonase kaitsepolitsei 2. osakonna direktori Tikerpe abiellumine kaitsepolitsei tiheda valvespaleeri all ning kõige tipuks maffiakohtunikuks tituleeritud Partsi tulistamine tänavu kevadel Järve Selveri parklas.

Aastane õnn
Allikate sõnul elasid Parts ja Tikerpe juba enne saatuslikku tulistamist mõnda aega lahus. Abikaasade omavahelised suhted läksid keeruliseks üsna pea pärast abiellumist: rahulik-#p3v#õndsa abielurahvana elati koos umbes aastajagu päevi. Väidetavalt vajas aga Parts ühtäkki abikaasa eest kaitset ning siirdus seda otsima eradetektiivibüroosse Ius Dicere.
Partsi ja Tikerpe abielu lõhkimineku teemat ei soovi kumbki pool kommenteerida. Merle Parts ei tõsta telefonitoru, Priit Tikerpe aga ütleb rahulikul häälel: «Ei ole aega rääkida. Homme ka ei ole.»

Ütlused muutusid
Priit Tikerpet on süüdistatud armukadeduses — tema kuldehetega kaunistatud seltsielulembene abikaasa andis liigagi tihti põhjust kuulujuttudeks. Õhtuti koos väljas pidutsemas nähti Partsi ja Tikerpet ka siis harva, kui abielu alles noor.
Jutud Priit Tikerpe vägivaldsusest, mille vastu palkas Parts enesekaitsjaks Eero Torgeri, tipnesid viimase ütlustega, et Parts valmistas ette vandenõu abikaasa mõrvaks, mis pidanuks jätma enesetapu mulje. Hiljem loobus Eero Torger ütlustest. Mõrvaplaan muutus «haige aju väljamõeldiseks» ning kohtunik Parts pääses mõrvasüüdistusest.

“Kõik on okei!”
Teise versiooni kohaselt olla ka härra Tikerpe ise abielukohustustesse kergekäeliselt suhtunud ning väljaspool tööaega tormilist elustiili harrastanud.
Kevadel, vahetult pärast skandaalset tulistamist antud intervjuudes kinnitas Tikerpe, et tema ja Merle Partsi abielus on «kõik okei».
Üks Partsi tuttav iseloomustab kohtunikku: «Ta on tark kohtunik, kuid eraelus ei suuda teha õigeid otsuseid. Ta vajab soojust ja kaitset, kuid jookseb seda otsides valede inimeste juurde, kes ei suuda leppida tema vajadusega olla imetletud ka väljaspool kodu...»

#p4#Merle Partsi ja Priit Tikerpe Nõmme eramut piirav plank varjas uudishimulike eest ka paari eraelu.