IVO LINNAl on põhjust šampanjaklaase kõlistada. Tuhanded raadiokuulajad valisid vanameistri aegade parimaks Eesti lauljaks.

«Tiitel teeb südame soojaks ja paitab kõrva,» lausub Iff (58).
Kõige kõvema laulumehe selgitas välja raadio Elmar. Linnal tuli rinda pista Georg Otsa, Tõnis Mäe, Anne Veski ja paljude teiste kodumaiste tähtedega.
 
1. Kui oluline on su jaoks parima laulja tiitel?
Ma ütlen päris ausalt, et see ei ole mulle üldse tähtis. Mu enesehinnang ei ole küll väga madal, kuid ma annan endale aru, kui suured tähed on tõelised lauljad, nagu näiteks Georg Ots.
Selle edetabeli üle võiks vaielda, see on ju juhuslik ja seda ei tohi väga südamesse võtta.
 
2. Miks tiitel just sulle omistati?
Seda on raske öelda. Küllap mind valiti seepärast, et olen veel elus!
 
3. Millega oled rahva armastuse pälvinud?
Eks ma olen üritanud igasugu muusikat teha. Olen kõigi nende aastate jooksul õppinud tajuma, mis elukas see Eesti publik on. Ma olen seda tüüpi artist, kes tahab, et publikule meeldiks mu tegemised. Ma pole püüdnud kramplikult oma liini ajada, et vot mulle meeldib ja teised olgu vait.
 
4. Kes on su lemmiklaulja?
Kahtlemata Georg Ots. Mu esimene muusikamälestus pärineb  1955. aastast. Ma olin siis kuueaastane. Sel ajal mängiti raadios iga päev Georg Otsa lugu «Kallim hõbedaselt». Ma tõesõna mõtlesin, et Ots on tohutult suur ja võimas inimene ning ma poleks üldse imestanud, kui ta oleks kolme meetri pikkune olnud. Ta oli mu jaoks justkui teiselt planeedilt. Ma kuulan siiani meelsasti Otsa loomingut.
 
5. Kes võiks olla su mantlipärija?
Oi, püha müristus! Ta nime on praegu keeruline välja öelda. See vend astub hetkel oma esimesi samme. Ma olen juba 58aastane, mu mantlipärija võib praegu olla kahekümneviiene. Ma ei näe hetkel Eestis meeslauljaid, kellele oleks sünnist väga palju kaasa antud. Võimsaid naisi on küll juurde tulnud, aga mehed peavad veel kõvasti tööd raiuma.
 
6. Milline on su enda tehtud lemmiklaul?
Ise olen üldse ainult viis-kuus laulu teinud. Mu kõige lemmikum on «Vana auruvedur». See valmis ansambli Apelsin päevil kümne minutiga. Olen ka hiljem proovinud lugu teha, aga ei ole enam õnnestunud. Olen aru saanud, et ma pole mingisugune helilooja.
 
7. Kui palju sa nüüd esinemishindu kergitad?
Tiitlivõit mu esinemistakse ei mõjuta. Need tõusevad inflatsiooni pärast, see kollitab paraku kõiki. Mu moto kõlab umbes nii: «Parem vähem, aga kauem.»
 
8. Mida abikaasa Imbi su võidust arvas?
Naersime telefonis selle üle. Ta on mul täiesti normaalne, kahe jalaga maa peal olev naisterahvas. Me võtame asja lõbusalt ja huumoriga.
 
9. Kuidas lapsed reageerisid?
Tervitasid, helistasid, õnnitlesid.
 
10. Millised on su plaanid?
Ellu jääda ja detsembrikuu üle elada. Lihtsalt olla ning elada! Öeldakse ju, et elan üks päev korraga, aga keegi, kurat, ju nii ei mõtle. Ma tahan lindistada mõne loo, minna reisile ja võtta elu vabalt.
 
11. Oled sa õnnelik mees?
Absoluutselt, sada protsenti!