Poliitprostituudid võetakse ette


"Trubetsky astumine Keskerakonda oli osavalt mängitud. Ja sealt välja astumine sama osavalt," sõnab

IRL-i liige Tamo Kruusimäe Publikule.

Ta ei imesta, et Trubetsky erakonnast lahkus: "Praegu ongi selline aeg, kus paljud erakonnast lahkuvad. Suur parteiboss on kunagi inimesele öelnud: "Sa oled tore ja vahva mees, sa peaksid olema riigikogus!" Ja inimene võtab seda kui lubadust ... Siis pettub ja astub erakonnast välja."

Kojamees usub, et Trubetsky ei saanud kriitikat mitte Keski astumise pärast, vaid hoopis sel põhjusel, et suundus ühest parteist teise. "Poliitprostituudid võetakse kõvasti ette."

See polnud tema sõda

"Inimesena on mul temast kahju. Temas pole poliitiku soolikat ja seda pole kunagi olnud. Kui ta saates "Ringvaade" intervjuud andis, oli näha, et need polnud tema sõnad."

Kojamees ütleb, et esialgu kiitsid kommentaatorid Trubetsky otsust Keskiga liituda, taevani. "On ju teada, et need kiitvad kommentaarid tulid ühe partei arvutitest. Kui Trubetsky aga nägi reaalsust, siis see oli hoopis teine."

Teema lõpetuseks lausub Kojamees: "See polnud tema sõda. Mis paralleelselt tema Keskerakonda astumisega toimus, seda me ei tea. Aga jätkuvalt jääb minu jaoks üles küsimus, miks polnud Tõnu Trubetsky nime äriregistris? Kas ta üldse oli Keskerakonnas?"