53-aastane ajakirjanikust telekokk Nigella Lawson on assistentide tunnistuste kohaselt aastaid tarvitanud kokaiini, suitsetanud kanepit ning tarvitanud järjekindlalt erinevaid retseptiravimeid, kirjutab The Guardian.

Lawsoni abikaasa Charles Saatchi firma krediitkaarti 300 000 Inglise naela ulatuses kasutanud itaallastest õed Francesca ja Elisabetta Grillo kinnitusel said nad raha kulutamiseks loa Lawsonilt endalt, vastustasuks selle eest, et naise narkosõltuvusega kursis olevad assistendid naise abikaasa ees oma suu lukus hoiavad.

Versioon näib pealtnäha valgust heitvat ka mõne kuu taguse inetu juhtumi tagamaadele, kus abikaasa Charles Nigellat restoranis avalikult kägistas ja teda ninast sikutas. Nimelt on kohtule esitatud abikaasade kirjavahetus, milles Saatchi süüdistab naist assistentidele õigustuse pakkumises. "Loomulikult kasutavad Grillod seda ära, et olid nii pilves, et lubasid neil laialt laristada," seisis kirjas. Saatchi tunnistas, et uskus kirja kirjutamise hetkel, et naine tõepoolest narkootikume tarvitas.

Loo teeb kahtlaseks asjaolu, et usalduse kuritarvitamises ning võõra vara kulutamises süüdistatavad endised assistendid tulid narkoversiooniga välja alles aasta pärast oma esialgse tunnistuse andmist.

Lawson ja Saatchi lahutasid oma kümme aastat kestnud abielu sel suvel, vahetult pärast vägivallaintsidenti restoranis.