29-aastane Harry saabus eile Eestisse kahepäevasele visiidile odavlennufirma EasyJet liinilennuga, mille pilet maksab 143 naela, vahendab Daily Mail.

Lehe väitel ei ole see tegelikult esimene kord, kui Harry kasutab eelarvet kokku hoidvat liikumisviisi, ent ametlikule visiidile saabumiseks on selline reisimisviis päris ebatavaline. Vaata videost saabumist!

Tema Kuninglik Kõrgus on kasutanud EasyJetiga lendamise võimalust ka näiteks 2011. aastal Šotimaale reisimiseks, kuid siis oli tegemist Harry erareisiga.

Harry vend William ja tema abikaasa Kate Middleton kasutasid 2012. aastal samuti EasyJeti teenuseid, kuid toona oli ka tegemist nende eralennuga alpidesse. Cambridge`i hertsog ja hertsoginna läksid toona lennukile täpselt samadel tingimustel nagu iga teinegi reisija.

Samas on aga äärmiselt ebatõenäoline, et mõni vanem liige kuninglikust perekonnast kasutaks sellist säästuviisi ametlikule visiidile suundumiseks.

16.-17. mail viibib Eestis visiidil Tema Kuninglik Kõrgus prints Harry, kes soovib oma visiidiga tänada Eesti rahvast ja Eesti kaitseväge koostöö eest Afganistanis.

Visiidi esimesel päeval toimuva avaliku tseremoonia käigus asetas prints Harry pärja Vabadussõja võidusamba jalamile. Pärast tseremooniat osales prints riigikogus toimuval vastuvõtul, kus ta kohtus valitsuse ja riigikogu liikmetega, samuti haavata saanud Eesti sõduritega, kellest mitmed on viibinud ravil üheskoos Briti sõduritega Suurbritannia Headley Court´i kliinikus.

Laupäeval, 17. mail külastas prints Harry Eesti ja Briti kaitseväelasi Kevadtormil.

Prints Harry lahkub Eestist pühapäeval ning suundub edasi ametlikule visiidile Itaaliasse, kus ükski Briti kuningliku perekonna liige ei ole alates 1985. aastast (ka siis oldi seal vaid perepuhkusel - toim.) käinud. Itaalias osaleb ta mitmetel Teist Maailmasõda meenutatavatel tseremooniatel.