Kuningas Carl XVI Gustaf rõhutas oma kõne alguses äsja sõlmitud abielu tähtsust — nii pruutpaarile kui ka nende vanematele.

“Kui lapsed hakkavad oma pere looma ja elu ehitama, segunevad vanemates suur rõõm ja uhkus pisut kurbusega,” tunnistas kuningas.
Tütre poole pöördudes meenutas kuningas kroonprintsessi tulevikust Rootsi kuningannana ja tõdes, et tema süda on selles suhtes rahulik.

“Ma näen sinu tarkust ja otsustuvõimelisust, millega tulevaseks tööks valmistud.”

Kuningas rõhutas, et tema ja kuninganna suurim soov on tütre õnn ja sellest lähtuvalt on nende jaoks selge, et Victorial on õigus omale ise elukaaslane valida, kuulates südamehäält.

Danielile ütles kuningas sõnad, mida pruutpaar kindlasti juba aastaid oodanud oli: “Mina ja kuninganna ütleme sulle südamest: teretulemast perekonda!”

Olle Westling ja prints Daniel

“Seda tüdrukut ei osanud me oodata”

Olle Westling, prints Danieli isa, pidas eile ilmselt oma elu erilisima kõne. Isa tunnistas, et imetleb Victoria südamlikku olekut ja suhtumist ning et on uhke oma poja üle.

Printsi isa meenutas, et Victoria ja Danieli suhe ning abielu ei ole vaid nende endi asi. Et see mõjutab kogu Rootsi rahvast. Olle Westling tunnistas sedagi, et paljude meelest on pruutpaari abielu muinasjutt — tavaline rootslane sai printsessi.

“Ja see ongi muinasjutt,” rõhutas isa.

Pojale kõneldes rõhutas isa, et imetleb tema oskust elus valikuid teha ja edukalt omaloodud firmat juhtida.

Pruutpaari ja pulmakülalisi ajas naerma vastse äia meenutus ajast, mil Daniel ja Victoria alles tutvunud olid.

Prints Danieli vanemad

"Daniel rääkis meile, et tema ellu on tulnud väga tore tüdruk ja mina ütlesin, et mida sa poiss, jamad - tule ja näita teda siis meile. Me ei osanud muidugi arvata, et jutt käis kroonprintsessist. Victoriat esimest korda nähes olin ikka tõsiselt üllatunud."

Lõpetuseks soovis Olle Westling noorpaarile: "Hoidke oma armastust elavana ja aidake teineteist oma tähtsas töös."