“Kuna olete suure osa oma ajast elanud eebenipuust* tornis…,” viitas Reikop, mille peale Kaljulaid teda järsult katkestas. “Mis mõttes?” torkas president vahele. “Luxembourgi mõttes (viidates Kaljulaidi pikale euroametniku karjäärile — toim.). See on ikka väga eebenipuust torn võrreldes Setumaaga,” täpsustas terava keelega saatejuht, mispeale läks Kaljulaid püha viha täis ning asus loetlema üksikasjalikult kõiki põhjusi, miks antud ettekujutus paika ei pea.

“Üles kasvamine Mustamäel, võitlus 90ndatel sõna otseses mõttes materiaalse ellujäämise eest, olles vahepeal üksikema. Ja siis tahate öelda, et ma unustan ära selle, kui poodi minnes peab väga hoolega vaatama, mis leiba osta? Unustage ära, see on nii ebaõiglane! Palun, Marko, ma tõesti olen väga solvunud. Minu lapsed käivad tavakoolis, minu sõbrad elavad tavalist Eesti elu, ma kuulun nende inimeste hulka, kes valvab, et kümnendik minu sissetulekust läheks erinevatele heategevusprojektidele. Arvata, et mul puudub empaatia nende suhtes, kellel on raske... anna andeks, aga see on jube ülekohtune öelda, et ma elan eebenipuust tornis," nentis ta.

*Korrektne väljend oleks olnud "elevandiluust torn", mis sümboliseerib eeskätt kunstimaailmas eluvõõrast ja elukauget, iseendast vaimustuses olevat loometööd. "Eebenipuust torn" on Inglise kirjanik John Fowles'i lühijuttude kogumik.