DONALD TRUMP

USA president Donald Trump ja tema abikaasa Melania Trump andsid täna positiivse koroonaviiruse testi. President kirjutas oma Twitteri kontol, et nad alustavad oma karantiini ja paranemisprotsessi otsekohe.

JAIR BOLSONARO

Brasiilia president teatas koroonaviiruse diagnoosist 7. juulil. President ise nimetas koroonaviirust «väikeseks gripiks» ning hiljem teatas, et sai negatiivse testitulemuse ning sai terveks.

BORIS JOHNSON

Märtsis andis Suurbritannia peaminister positiivse koroonaviiruseproovi. Oma Twitteri kontol kirjutas Johnson, et tal tekkisid kerged sümptomid. Valitsuse tegevuse jätkas peaminister videokonverentsi teel.

MICHEL BARNIER

Prantsusmaa poliitik andis positiivse koroonaviiruse testi tulemuse 19. märtsil. Ta naasis oma ametikohale kuu aja pärast.

IRAJ HARIRCHI

Iraani tervishoiuministri asetäitja oli üks esimesi tegelasi maailmas, kes oli nakatunud kinnitatud viirusjuhtumisse - ja sai kiiresti riigis väidetavalt nakkuste varjamise sümboliks. Harirchi osales tihti pressikonverentsidel, kus ta tõenäoliselt nakatus koroonasse. Märtsi alguses nakatas Harirchi umbes kaks protsenti riigi parlamendist. Nakatunute hulgas oli ka riigi asepresident Eshaq Jahangiri.

PIERRE NKURUNZIZA

Burundi president Pierre Nkurunziza suri 8. juunil südameseiskusesse. Diplomaatide ja meditsiiniallikate mitmed teated väitsid, et ta nakatus koroonaviirusesse, mis kandus edasi ka paljudele teistele tema ringkonnas. See oleks esimene Covid-19-le omistatud maailmajuhi surm.

RAND PAUL

Paul oli esimene COVID-19 tõvesse haigestunud USA senaator.

PETER DUTTON

Austraalia siseministril testi tulemus osutus ka positiivseks. Dutton oli haiglaravil.

SOPHIE GREGOIRE TRUDEAU

Koroonaviirusesse haigestus Kanada peaministri Justin Trudeau naine. Paar jäi 14 päevaks isolatsiooni.

ALBERT II (MONACO VÜRST)

Provintsi riigipea nakatus viirusesse märtsi keskel. Arstide sõnul sai ta terveks 1. aprilliks.