Kartmatu Kirk ütleb, et temas tekitab kabuhirmu sir Richard Bransoni pakkumine asuda erafirmale kuuluva Virgin Galactic raketiga esimese reisijana teele kosmosesse, teatab The Sun.

Näitleja kardab, et ta hakkab oksendama või et rakett kukub alla. 75-aastane Shatner ütles, et “mulle pakub huvi inimkonna marss tundmatusse, aga okse kosmoses ei ole minu arusaamine heast ajaveetmisest. Ega ole ka tulekerana alla kukkumine, endal okse pea kohal hõljumas.”

Kultuslik ulmesarja Star Trek iga osa algas kapten Kirki sõnadega:

“Kosmos. Viimane rajajoon. Need on tähelaeva Enterprise reisid. Tema viie-aastane missioon: uurida kummalisi uusi maailmu; otsida välja uut elu ning uusi tsivilisatsioone; vapralt minna, kuhu ükski inimene pole varem läinud.”

Shatnerile pakuti “viimase rajajoone” ületamise eest tasuta sõitu. Kosmosereisi pileti hind teistele on enam kui 2,5 miljonit krooni. Shatner aga ütleb, et ta tahab kindlat garantiid, et ta ka tagasi alla jõuab. Lennule on pileti kinni pannud juba Sigourney Weaver “Alieni” filmisaagast, kahe ja poole tunnine reis peaks toimuma 2008. aastal.

Auavaldusena ulmesarjale kannab alus nime Virgini Tähelaev Enterprise.