Armastus. Inimeste omavahelised suhted. Lahkuminekud. Rõõm ja kurbus, mis jääb koosolemise ja lahkumineku vahele… Need on läbi elu meile kõigile kõige olulisemad teemad. Julia Robertsi mängitud Liz Gilbert alustab filmi „Söö, palveta, armasta“ sõnadega, et isegi kõige hirmsamatel hetkedel keset sõjatandrit räägivad sõdurid kaevikus või peitu pugenud inimesed pommivarjendis ikkagi ainult neile kõige tähtsamatel teemadel, nagu: „kas ta mind ikka päriselt armastab?“ või „keda mina armastan?“, „kas me jääme kokku?“. Ikka armastusest, millest siis veel!

Tunded muutuvad elus kogu aeg. Eesti teatrielu üks kaunimaid armulugusid lavastati saatuse poolt armukolmnurgaks. Vähe annab Eesti teatri ajaloost leida neid paare, kes oleks koos elanud nii kaua kui Andero Ermel ja Külli Teetamm. Andero ütles Kroonikale 2013. aasta sügisel antud intervjuus, et nende suhe Külliga sai alguse siis, kui neid Linnateatrisse tööle valiti. „Kuidas see juhtus, lihtsalt see läks nii. Ju olime mõlemad selleks valmis,“ sõnas ta. Võib-olla juhtus sama ka nüüd lahkumineku hetkel… seda me täna ei tea. (Loe lk 8)

„Kui seda minu jaoks päris karmi lahkuminekut ei oleks olnud, tiksuksin ilmselt samas punktis edasi, asjad väga ei liiguks,“ lausub muusik ja filmimees Priit Jürjens. Pärast keskkooli lõppu Ameerikasse õnne katsuma lennanud Priit on enam kui kahekümne aasta jooksul läbinud seal värvika tee oma tõusude ja mõõnadega. „See päev oli räigelt karm mu jaoks…,“ ütleb Priit. Aga tema valus lahkuminek oma rockstaarist kallimast pöördus uueks tõusuks. Ta tuli tagasi Eestisse, et siin hingehaavu ravitseda, kuid sattus uute ettevõtmiste keerisesse! (Loe lk 22)

„Olen kujutlenud, et kulgen päikselistes ruumides, kus kardin liigub vaikselt sooja ja pehme tuulega… kaaslasega, kes unistab samasugusest olekust. Olen täna õnnelikus suhtes ja selline kaaslane on mu kõrval olemas,“ räägib tänases Kroonikas Eesti noorema põlve armastatuim filminäitleja Mirtel Pohla. (Loe lk 10)

Venemaa estraadi tsaarinna Alla Borissovna Pugatšova peab lähipäevil oma väärikat 69. sünnipäeva. Ta on kulgenud läbi elu suuremalt kui Katariina Suur ise. Noppinud pealt 60selt meheks endast 27 aastat noorema Maksim Galkini, saanud 64aastaselt tema kaksikute emaks… Alla täidab jätkuvalt oma eraeluga Venemaa suurimate ajakirjade esikaasi. (Loe lk 34)

Suhted, tunded, armastus – alati kõige põnevam lugemine. Head lugemist!

Jaga
Kommentaarid