«Malbed, aga iseloomuga,» iseloomustab eksmiss Kristiina Heinmets-Aigro oma poegi Airon Kindlust ja Charlton Leonhardit.

Kristiina (32), kes võitis 1997. aastal iludusvõistluse «Miss Estonia», lööb kaasa teleprojektides ja särab seltskonnaüritustel. Siiski on tema elus esikohal abikaasa Aivar Aigro (38) ning nende pojad Airon Kindlus (4) ja Charlton Leonhard (1).

Igal emal on head ja halvad päevad. Mõnikord on Airon ja Charlton kui väikesed inglid, nad kuulavad kenasti sõna ja mängivad omaette nagu musterlapsed kunagi. Teinekord kujuneb aga poiste riietamine ja toitmine tõelisi taktikuoskusi nõudvaks operatsiooniks. Aga Kristiina ei kurda.

Täiskohaga ema

«Poisid on poisid. Noorem vaatab, mida vanem teeb ja teeb kohe järgi. Viskab üks lusikatäie toitu maha, teeb teine täpselt sama,» sõnab Kristiina.

Kristiina pole kordagi kahetsenud, et otsustas lastega koju jääda. Ka siis mitte, kui ta põrandalt järjekordse kohupiimasõja jäänuseid koristab. «Miks ma peaksin poisid sõime viima, kui mul on võimalus olla täiskohaga ema?»

Loe edasi värskest Kroonikast

{poolik}

Kristiina arvab, et mingi osa elust ei peagi rabeledes tööd tegema. Tuleb hoopis lastega tegeleda, kuni nad on väikesed ja vajavad ema lähedust.

Siiski pole Kristiina sel sügisel ainult laste päralt. Ta võttis vastu pakkumise hakata saate «Eesti talent» žüriiliikmeks.

Talendisaate tegijad olid žüriisse kutsunud terava ütlemisega Mihkel Raua ja ärimees Valdo Randpere, kes vajasid kõrvale naisterahvast, kes nende mehised arvamused ühele või teisele poole suudaks kallutada. Castingul käis lugematul hulgal naisi, Kristiina oli neist üks viimaseid.

«Nad pöördusid mu poole vahetult enne, kui hakkasin reisile minema,» ütleb Kristiina. «Mõtlesin natuke ja et Charlton on juba piisavalt vana ja saate võtted toimuvad põhiliselt nädalavahetustel, kui abikaasa saab lastega tegeleda, siis otsustasin pakkumise vastu võtta.»

Mida ütles onu Igor Mang?

Talendikusega puutub Kristiina kokku ka kodus. Noorema poisi talent on tornide ehitamine, vanem seevastu on mihkel pahandusi tegema.

«Minu enda talendiks on lastega mässamine ja nende esitatud rohkem ja vähem keeruliste väljakutsete lahendamine,» muigab Kristiina.

Kuidas ta saakski kuri olla. Kaks blondi põngerjat, kes emmet juba uksel üksteise võidu puruks üritavad kallistada, meenutavad esmapilgul kõige malbemaid tegelasi maailmas.

«Malbed, aga iseloomuga,» hoiatab Kristiina. Airon ja Charlton on saanud Kristiina onult, Igor Mangilt horoskoobid, milles seisab muuhulgas, et Airon on tugeva ja loova loomuga, Charlton aga malbe ja haprake. «Ma pole Charltonit liialt taga utsitanud. Las tal olla oma lapsepõlv. Hetkel on liiga vara otsustada, millisesse huviringi või trenni ta peaks minema.»

Kui pesamuna Charlton alles kujundab oma minapilti, siis Aironil jagub lasteaia kõrvale tegemisi küllaga. Ta käis kaks aastat juudos, aga otsustas sel sügisel hoopis tennist proovida. «Pallimäng talle tõepoolest meeldib. Aironile sobivad käelised tegevused, näiteks suvel mängis ta Pärnus minigolfi, aga selleks, et golfitrenni minna, on ta natuke liiga noor.»

Lisaks käib Airon lasteekraani laulustuudios laulmas. Küllap on ta musikaalsuse pärinud isalt, kes mängis ansamblis The Tuberkuloited basskitarri.

«Selles suhtes on ta küll ississe. Airon laulis juba kahe ja poole aastaselt peast kümmet laulu. Seetõttu saigi ta laulustuudiosse pandud,» lausub Kristiina. Aironile meeldib ka matemaatika, poiss jagavat numbreid rohkem kui tähti.

Kodus käib võimuvõitlus

Kristiina tunnistab, et tema ja Aironi vahel käib võimuvõitlus – kelle sõna peale jääb!

«Vahel tuleb olla karm ja öelda, et see või teine otsus ei kuulu lihtsalt edasikaebamisele ja kõik,» sõnab Kristiina.

Et tema on päevad läbi poistega koos, kuulavad nad issi sõna rohkem. «Loomulikult, issi on autoriteetsem. Emmet nähakse ja kuulatakse päevad otsa, issi tuleb koju aga õhtul ja saab automaatselt kogu tähelepanu endale.»

Õhtud on neil pere aeg. Issi mängib lastega poiste mänge, samal ajal valmistab emme õhtusöögi.

Kristiinast õhkub rahulolu ja enesekindlust. Aivarist rääkides ilmub naise silmadesse eriliselt soe pilk. See pilk ütleb rohkem kui tuhat sõna. Aivar on armastav isa lastele ja hooliv mees Kristiinale. Aigrod oskavad oma suhet hoida. Kui tundub, et on vaja koos aeg maha võtta ja lihtsalt kahekesi olla, siis minnakse reisile või veedetakse tore nädalalõpp.