"Sel korral tõmbas ta mulle koti ikka täiesti pähe. Olime kahekesi Pärnu spaas, kui selgus, et tal on tulemas üks esindusüritus, kuhu pidin kaasa minema, see olevat nii tähtis. Ta ütles vist veel, et president on kohal, ja palus mul kleidi selga panna," meenutab 40. sünnipäeva tähistanud Katrin.

Noorem õde sõitis Tallinnasse ja tegi täpselt nii, nagu öeldud. "Istusin taksosse ja sõitsin Telliskivi Loomelinnakusse. Ise veel mõtlesin, et nii imelik koht, vaevalt president sinna tuleb. Läksin trepis üles, kui sugulased hakkasid mulle sünnipäevalaulu laulma," kirjeldab ta.

Kui Katrin nägi seal oma ema, hakkas nutma. "Siis kui Knut koos lastega minu ette astus, ei lakanud mu õnnepisarad voolamast. Sel õhtul tehtud pildid on üsna naljakad – enamikul fotodel katan uskumatusest kätega silmi."

Lennukiga Eestist tagasi Oslosse sõites näpistas Katrin end pidevalt, sest ta ikka ei uskunud, et see temaga juhtus. "Vahel ju unustame, et oleme oma perele nii kallid. Knut ütles sel päeval, et olen oma suurim vaenlane, kuna kritiseerides iseend, kaotan end vahepeal ära, aga õnneks olen aastate jooksul õppinud end väärtustama," meenutab ta.