Tehke järele! Eestlane Kristjan Lootus (31) murdis end menusaatesse ”Tantsud tähtedega” Rootsis! Ta on tantsuõpetajaks ja -partneriks kuningriigi armastatud lauljatarile Jessica Anderssonile (37), kes seitsme aasta eest koos ansambliga Fame esindas Rootsit Eurovisiooni lauluvõistlusel.


Kristjan kolis Rootsisse neli aastat tagasi. Otsus ei sündinud tühjalt kohalt. Lootus alustas võistlustantsuga juba kuueaastaselt ja on sellega tänaseks tegelenud kaksteist aastat – Kristjani kauaaegne tantsupartner oli Karin Laasmäe (eksmiss Karin Jarvet).

Lootus õppis Ester Hellermaa Tantsustuudios, Eesti Tantsuagentuuris, osales muusikalides ”Miss Saigon” ja ”Helisev Muusika”, on esinenud tantsutrupiga Filipiinidel ja töötanud Läänemere kruiisilaevadel. Lõplik soov katsuda õnne naaberriigi meelelahutusturul küpseski Kristjanil Rootsi kruiisilaeval Viking Line Cinderella töötades.

”Ilma igasuguste kontaktideta, läbi üliraske töö ja konkurentsi olen jõudnud nii kaugele,” kinnitab Kristjan, kes osaleb juba kolmandat aastat maineka Rootsi pianisti Robert Wells`i shows ”Rhapsody in Rock”. Ta on tantsinud ka teise ilmanime, mustkunstnik Joe Labero etendustes ja artisti laval assisteerinud. Kristjan on üles astunud ka Rootsi Eurovisiooni eelvoorudes ja finaalis, kui paelus kuulsas Globenis oma soolonumbriga 15 000 pealtvaatajat!

”Töötasin ka eelmisel hooajal saates ”Tantsud tähtedega”,” nendib Kristjan. ”kuid siis lavataguses tiimis tantsutehnika konsultandina, olin trikkide ja efektsete tõstete õpetaja ja ka produktsiooniassistent.”
 

Esimene miljoneid telerite ette naelutanud saade läks eetrisse reedel Rootsi telekanalil TV4 – pöidlad pihku panustamaks Jessica ja Kristjani võidule!