Te olete ka varem Eestis käinud ja suure publiku ees laval esinenud. Millise mulje eestlased teile jätsid?

Esimest korda võõrasse riiki esinema minna on alati nagu pea ees võõras kohas vette hüppata. Sa ei tea kui hästi publik inglise keelt mõistab, palju nad teavad maailmas juhtuvast või kui karmid naljad neile peale lähevad. Kuid see ei tähenda, et ma kuidagi oma sketši nende pärast muutma hakkaksin. Oi ei!

Kuid eestlased jätsid mulle väga mõnusa tunde. Nad tajusid minu vaibi ja mina tundsin nende oma. Minu kõige julmemad naljad said kõige suurema aplausi, mis tähendab, et eestlased karme nalju ei karda.

Ka kogu Tallinn on lihtsalt vapustav ja teie vanalinn võtab hingetuks.

Kuna Teie naljad on väga karmid ja õrnale hingele võib-olla liiga palju, siis kas on kunagi keegi Teie poole pöördunud pärast šoud, et miski oli liiga julm?

Muuseas ei olegi sellist juhtumit olnud. Praeguse generatsiooni viga on kindlasti see, et keegi ei julge sulle näkku midagi öelda ja kriitikat jagatakse ainult internetis. Mind ausalt öeldes ei huvitaks isegi, kui keegi ütleks mulle midagi sellist. Minu šou ei ole mingite lumehelbekeste jaoks.

Sa oled varem öelnud, et ükski teema ei ole sinu jaoks üle piiri ja sa teed isegi surma kohta nalja. Kas maailmas toimunud sündmused, nagu koolitulistamised või terrorirünnakud, on muutnud ka sinu jaoks seda, millest sa nalju teed?

Ma tahaks öelda, et mind see ei mõjuta aga kuskilt läheb ka minu jaoks piir. Ma teen siiani nalja surmade üle, isegi oma enda ema surma üle. Mõnes kohas pead natuke tundlikumad teemad kõrvale heitma, sest ma ei taha alustada sõdu. Kuid inimesed peaksid üle saama sellisest pehmusest. See on lihtsalt komöödiašou, kus sa peaksid ennast vabaks laskma ja nautima. Mitte pärast kodus torisema, et Izzard ütles seda ja toda. See on lollus.

Kuidas erineb selle tuuri materjal sellest, mida Eesti publik juba näinud on?

Kuna ma teen varsti pikema pausi koomikuelust, siis ma tahtsin rääkida veel viimast korda asjadest nii, nagu ma päriselt heaks arvan. Ma saan enne poliitikasse suundumist teha veel asju läbi komöödiaprisma ja ropendada nii palju kui tahan. Welcome to "Wunderbar"!