Värskes kevadises Kroonika eriväljaandes Kodu-eri avab meile ukse enda kodustesse kokakunsti saladustesse lauljanna LUISA VÄRK, käime külas laulja DAVE BENTONi Viimsi majas, modellikütt BEATRICE omal käel üles vuntsitud kirevas vanalinna elamises ja filmilegend ADA LUNDVERi Kadrioru korteris, mille ukse taga käis tal hiljuti kosjas ammune austaja.

Värk pühendab meid tütar Miina Rihanna seltsis oma pere köögipoole tegemistesse. «Teen iga päev umbes kaks korda süüa,» nendib Luisa, lisades veel naerdes, et paksuksminemist pole tal karta – pisikesega on nii kõvasti rabelemist, et ta võib toidu sisse ohtralt võid pista.

Beatrice annab nõu, kuidas piiratud rahaliste vahenditega ja pintseldamishasarti täis laste kaasabil kodu värviküllaselt sisse seada. Värvidest rikka kodu on rajanud ka Dave Benton, kel enda sõnul käes elu parimad aastad. «Mulle läks see nii soojalt südamesse, kui mu vanemad lapsed eelmisest abielust tulid meile suvel siia külla, seisid terrassil ja järsku ütlesid: «Isa, see on täpselt see, mida sa oled alati tahtnud!»,» avaldab mees.

Kaberneeme rannamajas võõrustab meid tunnustatud tantsupedagoog MÄRT AGU, kes lõi oma koertele mere kaldal ilusa elu. Karvaseid lemmikuid tutvustavad ka ITHAKA MARIA RAHULA ja tütar VEGA.