Lutterworthist pärit Hannah Smithi vanemad avastasid tüdruku veebikontol toimunud kiusamise alles pärast tema surma ning on nüüd algatanud kampaania Ask.fmi vastu, et kaotada seal anonüümne postitamine või sulgeda veebileht sootuks, vahendab The Daily Mail. Veebilehel toimuva kiusamisega seostatakse peale Smithi surma praeguseks juba veel vähemalt kolme varateismelise noore enesetappu.  

Teadaolevalt sai neiu veebilehel pidevalt tunda alandamist ja sõimu, sealhulgas soovitati tal end korduvalt ära tappa, "valgendit juua" (vihjena küberkiusamise tagajärjel sel viisil enesetappu sooritada püüdnud ning nüüdseks surnud Amanda Toddile) ja "vähki haigestuda". "Inimene, kes selle veebilehe on loonud, tuleks tapmise eest vastutusele võtta. Lapsevanemad, ärge lubage oma lastel sinna lehele minna," teatas tüdruku isa Dave Smith oma Facebooki lehel.

Veel päev enne surma postitas tüdruk lehele teate: "Mõtled, et tahad surra, aga tegelikult tahad lihtsalt, et sind päästetaks." Kahjuks ei kuulnud keegi tüdruku viimast appikarjet...

Hannah Smithile on Facebookis pühendatud mälestusleht, millega on ühinenud üle 4800 liikme.

2010. aastal lätlaste poolt loodud Ask.fm on rahvusvaheline küsimusteportaal, millel on 65 miljonit kasutajat üle maailma, sealhulgas ka väga palju Eesti puberteediealisi.

Veebilehel saavad kasutajad esitada teistele küsimusi, millele on võimalik vastata anonüümselt. Tulemusena kasutatakse veebilehte sageli sihiliku küberkiusamise vahendina. Veebilehe ametlike reeglite kohaselt peavad küsijad-vastajad olema vähemalt 13-aastat vanad, küll aga on keskkonna kasutamise populaarsus tinginud olukorra, kus reaalselt kasutavad lehte ka mitu aastat nooremad lapsed ning seejuures kipuvad paljud küsimused ning just vastused olema väga otsekohesed ja sageli ka väga ropud.