“Ühikarottide” stsenaarium kirjutati n-ö käigu pealt ehk samal ajal kui varasemad episoodid juba eetris olid. “Nii oli hästi näha, milline liin toimib paremini ja milline veidi vähem. Seega sai lugu plaaneerituga võrreldes mõnevõrra muudetud,” avaldab produtsent Tuuli Roosma teleajakirjal Nädal.

“Algul polnud Stafi jamade lugu nii läbiv, aga kuna see liin töötas hästi, sai seda terve hooaja vältel edasi kantud.” Staff mässis end aina suurematesse probleemidesse, kuni lõpuks selgus, et kõik oli asjata. Spordikotis, mis poisist peaaegu mõrvari oleks teinud, oli heroiini asemel hoopis manna, millest Tibu järgmisel hommikul mannavahtu tegi. Staff uskus algul, et tema saatus on raha, naised ja vangla, aga leidis lõpuks toredad sõbrad ning armsa tüdruku ja hindas oma väärtused ümber.
“Planeeritust palju suurema rolli sai ka ühikatädi. Režissöör kasutas teda esimeses episoodis lihtsalt mõnusate üleminekutena ühelt teemalt teisele. See tuli kohutavalt naljakalt välja ning nii saigi Salme Poopuu vaat et sama suure rolli, kui meie seitse peategelast,” lisab Roosma. Mis saab sarjast sügisel, pole hetkel teada.