Kuue lapse ema, haridus- ja teadusminister Mailis Repsi jaoks (43) tähendab emadepäev mõnusat ja pikka hommikusööki ning seejärel minnakse õue – näiteks ratastega sõitma.

„Kuna tegemist on pühapäevaga, saime hommikusöögilauas kaua istuda,“ rääkis Mailis. „Hommikusöögi juurde kuulub tavaliselt ka midagi magusat, mõni kook või pannkoogid. Kuna sel aastal oli nii head ilm, siis sõitsime hiljem kõik koos maale. Meie maakodu on Märjamaa lähedal.“

Mailise peres on emadepäeval traditsiooniks käia vanaema ja teiste esivanemate haudu koristamas ja sinna lilli viimas. „Nüüd käime pigem mõned päevad enne emadepäeva, sest väikeste lastega kalmistule minna ei taha,“ ütles Reps.

Mailise sõnul valmistavad lapsed kingitusi tavaliselt ise – kes joonistab kaardi, kes meisterdab midagi: „Kui nad olid väiksemad, tuli ikka mõnda heegeldustööd aidata, aga nüüd on see juba üllatus, mida lapsed kingivad. Kes toob puidust pannilabida, kes puidust lusika. Tütar on valmistanud ka metallist ehteid. Väga põnevaid asju olen saanud kingitusteks.“

Mailise ja tema advokaadist abikaasa Agris Repšsi peres kasvab neli poega ja kaks tütart: Richard, Karl Robert, Henry Roger, Frederick, Elizabeth ja eelmisel aastal sündinud pesamuna tütar Charlotte.

Jaga
Kommentaarid