„Olen rõõmus ja liigutatud tunnustuse eest. Tänan teid kõiki!“ ütles Sirje Eesmaa auhinda vastu võttes, lisades, et Eesti Ringhäälingute Liidu aastapreemia vääriliseks tunnistamine tuli talle üllatusena.

Kuldmikrofon anti legendaarsele uudistetegijale Türil asuvas Eesti Ringhäälingumuuseumis, kuhu Sirje Eesmaad olid tähtsa sündmuse puhul õnnitlema tulnud ka kunagised kolleegid TV3 uudistetoimetusest Enn Eesmaa, Hanno Tomberg ja Lauri Hussar; kõigil neil jagus värskest Kuldmikrofoni omanikust rääkides vaid kiidusõnu.

„Sirje on auhinda igati väärt. Elukogemus, usaldusväärsus, lai silmaring ja professionaalsus on kahtlemata omadused, mis uudisteankrule vaid kasuks tulevad. Sirjel on see kõik olemas,“ tunnustas Enn Eesmaa.
„Sirje on väga kohusetundlik inimene, keda hindan kõrgelt nii ametialaselt kui hea endise kolleegina,“ märkis Hanno Tomberg.

Lauri Hussar meenutas aga, et just tänu Sirjele sai tema televisiooni tööle asudes selgeks esimesed teadmised teksti edastamisest: „Sirje õpetas mind, noort reporterit, sõnu õiges kohas rõhutama, et uudise sisu eetris ladusalt ja loogiliselt välja tuleks. Tunnistan, et sellest oli palju abi,“ kiitis ta.

Eesti Ringhäälingute Liidu juhatuse esimees Toomas Vara avaldas lootust, et väärikas tunnustus annab Sirje Eesmaale jätkuvat indu asjatundliku ja särava uudistetegijana telepubliku ette astuda.

Sirje Eesmaa alustas raadiotööga 1983.aastal, televisiooni jõudis ta 1989.aastal. Televaatajate lemmikuks sai Sirje Eesmaa uudisteankruna TV3 „Seitsmestes uudistes“.