Hiljuti avaldas Trump Twitteris, et räppari saatus on nüüd Valge Maja prioriteet.

Trump lubas Rocky aitamiseks helistada Rootsi peaministrile ning see kõne leidis laupäeval tõesti aset. Telefonivestluses pakkus Trump, et aitab Rocky eest kautsjonit maksta. Kuigi Ameerika Ühendriikides on kautsjoni määramine tavaline, siis Rockyt vanglast vabaks osta ei saa.

Grammyga auhinnatud räppar on olnud Rootsis vanglas juba juulikuu algusest.ASAP Rockyt, kodanikunimega Rakim Mayersit, süüdistatakse vägivallas ning temast on video, kus ta teise mehega kakleb. Paljud Rocky kaitsjad usuvad, et tegu oli enesekaitsega ning selline on ka Mayersi advokaadi seisukoht.

Mitmed kuulsused, sealhulgas Kanye West, on väljendanud oma muret Rocky olukorra suhtes. Mõned räpparid on koguni lubanud mitte kunagi enam Rootsisse esinema minna.

Trumpi telefonivestlus Rootsi peaministriga kestis umbes 20 minutit ning oli Rootsi peaministri pressisekretäri sõnul sõbralik ja lugupidav. Kõnes ütles Rootsi peaminister Stefan Lofven Trumpile, et Rootsi õigussüsteem on iseseisev ja erapooletu ning kohus peab oma valiku ise langetama. Sealjuures ei saa valitsus kohtumõistmist kuidagi mõjutada.