Elulookirjanik A.N. Wilson kirjutab raamatus “Viktoriaanid” (The Victorians), et kuninganna Victoria emal Leiningeni printsess Victoire’il oli pikaajaline armusuhe Iirimaal sündinud sekretäri söör John Conroyga. Victoria tegelik isa ongi tõenäoliselt iirlane, mitte Kenti hertsog prints Edward.

Buckinghami palee on keeldunud süüdistusi kommenteerimast.

Wilsoni sõnul toetuvad tema väited osaliselt kuninganna haigusloole.

Ürikud räägivad, et Briti kuninglikus perekonnas esines omal ajal pärilik porfüriinimetabolismi häire, kuid ei ole andmeid, et see oleks edasi kandunud Victoriale või tema järglastele.

Seevastu oli Victorial hemofiilia, mida aga ei esinenud tema ema eelkäijatel 17 põlve tagasi. See viitavat Wilsoni sõnul, et kuninganna päris haiguse Conroylt.

Victoria meditsiinilist tausta uurinud ameeriklased ei pea aga tõenäoliseks, et Conroy põdes hemofiiliat, pigem võis see tekkida geenimutatsiooni tagajärjel.

Kuninganna Victoria sai troonile tänu oma isale, kelle vend William IV suri lastetult. Kui Wilsoni väited tõeks osutuvad, tähendab see, et troonile pole õigust ühelgi Victoria järglasel, ka mitte lapselapselapselapsel kuninganna Elizabethil.

Kui Victoria osutub sohilapseks, on trooni nõudlemise õigus Hannoveri prints Ernstil, Monaco printsess Caroline’i abikaasal.