30. aprill 2013 pole ajalooline päev mitte üksnes Hollandile, vaid kõigile Euroopa kuningakodadele. Senine kroonprints Willem-Alexander on praegusest troonipärijate põlvkonnast esimene, kes oma trooni ja krooni kätte saab.

Märtsi esimesel nädalavahetusel kutsusid Hollandi kroonprints Willem-Alexander ning tema särav abikaasa, kroonprintsess Máxima kokku laheda seltskonna. Kuue Euroopa kuningakoja ja ühe suurhertsogiriigi tulevikutähed kohtusid Oude Loo lossis Apeldoornis, umbes saja kilomeetri kaugusel Amsterdamist. Seitsme paari seast oli puudu ainult kaks inimest: Taani kroonprints Frederik, kes osales samal ajal Vasaloppeti suusamaratonil Rootsis, ning Norra kroonprintsess Mette-Marit. Viimase puudumise põhjust ei täpsustatud, kuid huvilised teavad ammu, et Mette-Marit väldib lennukisõitu alati kui võimalik.
Ilmselt jääb too märtsialguse nädalavahetus viimaseks korraks, kui seniste troonipärijate lõbus ring sel kombel kohtub. Aprilli lõpus saab Willem-Alexanderist Hollandi kuningas ning see toob kaasa muudatused omavahelise suhtluse etiketis ja protokollireeglites. Tõenäoliselt aga sõidab suurem osa sellest seltskonnast siis jälle Hollandisse, et osaleda oma sõbra kroonimispidustustel.