Esiteks on Ekspressi hinnangul kahtlane juba see, et naise laste tõeline arv selgus alles siis, kui Ilves teatas Kupcega kihlumisest. Kuna ei Ilves, Kupce ega kantselei rohkem infot ei jaga, otsis Eesti Ekspressi ajakirjanik Marian Männi üles lapse väidetava isa perekonna Aserbaidžaanis, kes ei taha aga kuidagi last omaks tunnistada.

Ieva Kupce manalateele läinud armsama Isakhan Ashurovi poeg Tahsin on suisa hämmingus. „See pole võimalik! Mu isa suri 2012. aasta juunis ja oli enne seda mitu kuud väga nõrk. Ta võttis kõvasti alla. See pole lihtsalt loogiline," imestab Tahsin ja välistab igasuguse sugulussideme Kupce lapsega.

„See on väga naeruväärne ja ebatõenäoline, see on lihtsalt mugav vale, et midagi kinni mätsida. Nad peaksid lihtsalt hoidma mu isa ja tema reputatsiooni sellest kõigest eemal. See on ebamoraalne väga mitmel tasandil," on poeg veendunud.

Kõik see lööb taas leegitsema seni vaibunud spekulatsiooni, et Kupce suhe Ilvesega ei saanud alguse mitte möödunud suvel, vaid tunduvalt varem ning salajas hoitud laps kuulub Toomas Hendrik Ilvesele.