Vorstiprintsessina tuntud Mervi Tapolal diagnoositi maovähk. Arstid avastasid haiguse, kui uurisid Mervi uue diabeediravimite mõju, kirjutab Ilta-Sanomat. Vereanalüüsist ilmnes, et naise hemoglobiinitase on kevade ja suvega tunduvalt halvenenud.

Möödunud nädalal avastas arst maovähi, mis Mervi maksas levib ja paraku ei ole seda võimalik ka opereerida. "Ehmatus oli tõesti suur. Olen viimasel ajal olnud tõelises šokis. On tunne, et pean hakkama enda matuseid korraldama," sõnas sportlase endine kaasa, kes viibib hetkel keemiaravil.

2011. aasta suvel mõisteti Nykänen Mervi peksmises süüdi. Mees kaebas otsuse ülemkohtusse, kes jättis aga kuulsa suusahüppaja apellatsiooni rahuldamata.

Kogu lugu sai alguse 2009. aasta detsembris, kui Matti ja Mervi sõnelus lõppes sellega, et mees ajas naist esimesel jõulupühal pikateralise leivanoaga taga. Pussitamise tagajärjel olid haavad Mervi peas ning Matti oli korduvalt tabanud ka Mervi keha. Nykänen ise väitis, et naine sai haavata rüseluse käigus, kui Matti üritas naiselt nuga käest saada. Kohus sellist selgitust aga ei uskunud. Tapola väitis ka, et Nykänen oli teda kägistanud, kuid selle kohta puudusid asitõendid.

Nykänen istus kinni ka 2004.-2005. aastal, kui ta perekonnatuttavat pussitas. Skandaalne paar on abiellunud-lahutanud viisteist korda.