Joel ja tema meeskonnd on korraldanud Camp of Hip-Hop laagrit juba 17 aastat järjest, ning samuti on ta mitmel korral korraldanud Tänavakultuurifestivali Jj-Street Baltic Sessionit. Peamiselt tuntakse Joeli tantsija ja koreograafina, kes on tegelenud tänavatantsukultuuri edendamisega Eestis alates 1993. aastast.

Aastal 2017 aprillis toimus Marokos 247 km pikk kõrbemaraton Marathon Des Sables, kus Joel ka osales. Sellest on ta teinud isegi pooletunnise dokumentaalfilmi. Samuti on ta jooksnud Tallinnast - Pärnu, ning kaasa löönud Red Bull Wings For Life heategevusjooksul Tallinnast - Võrru. Sellest oli aga talle vähe ning Joel osales 2019 aastal Esimese eestlasena maailma ekstreemsemail polaarmaratonil Montane Yukon Arctic Ultra Race, mille pikkuseks ligi 700 km.

Raskemad ajad ja nooruspõlves olevad keerdkäigud on toonud kaasa ka rusikavõitlused ning eeluurimisvanglas istumise. Ka maadlemine, maadlusmatt ja poks ei ole Joelile võõrad terminid. Viimaks on ilmunud Joeli kulgemisest ka raamat nimega "Võitlus EI-vastustega".

Saates võetakse ette erinevad teemad nagu näiteks ettevõtlus, vanemlus, liidriks ja juhiks olemine, mõtteline tugevus ehk mindset-i pool, maratonid, sport ja saavutamine ja elus ei vastustega võitlemine ning toime tulemine.

"Minu kõige suurem õppetund ettevõtluses on olnud raha küsimine. Kui keegi küsib, kas ma teenin millegagi raha, siis ma ütlen – jah, teenin. Aga kui sa oled ettevõtja ainult raha pärast, siis on asi juba eos mäda. Tehes asju ainult raha pärast, rikutakse sageli suhted pere ja sõpradega – see on igati ohtlik tee," selgitab Joel saate alguses.

Küsimusele, "Mis on sinu jaoks vabadus?", toob Joel humoorika, samas tõsise ning mõtlemapaneva näite.

"Kõige vabam inimene maailmas on prükkar: tal pole arveid, kohustusi, ta lihtsalt elab ära, on nagu vaba lind. Meil ei ole vabaduse kogemiseks üldse palju vaja. Ei ole vaja kontole miljoneid, sest tegelikult me ei oska seda raha ära kulutada, sageli hakatakse hoopis rumalusi tegema, muututakse ülbeks, raisatakse ja tarbitakse arutult," selgitab ta.

"Kunagi ma vihkasin jooksmist. Siis aga võtsin selle asja, mis mulle üldse ei meeldi, endale väljakutseks, ja lubasin, et kõik saavad teada, et nüüd ma jooksen. Tahtsin näha, kuidas end täiesti nullist võõras valdkonnas üles ehitada," kommenteerib Joel enda jooksmise alustamise teekonda.

Kuula saadet ja saa teada, miks alustas Joel jooksmisega, mismoodi läbis ta mitmeid maratone ning miks otsustas ta osaleda esimese eestlasena maailma ekstreemsemail maratonil. Lisaks saad teada, kuidas olla hea juht, kuidas hinnata ja defineerida vabadust ning kas ego on meile vajalik või kuidas üldse elus tulla toime eitavate vastustega ning ära ütlemistega.

Kuula saadet Delfi taskust.