Lugu muudetud 31. mail 2016 vastavalt saabunud avaldusele ja reeglistikule.

Kuidas saadakse stippariks? Palju teenib selle tööga? Mis on selle töö plussid ja miinused? Kõigile neile küsimustele vastab striptiisitar Natalja!

Ankeet:
Elukutse striptiisitar
Nimi:Natalja Z.
21 aastat vana
Pikkus 170cm, kaal 54kg, strateegilised mõõdud 90-65-90 cm.
Tantsinud striptiisiklubides juba 3 aastat. Enne seda on tegelenud palju spordiga.
Hetkel töötab ka tantsijate ja hostesside agentuuris Eurostrip värbamisjuhina.
 
Kuidas sinust sai striptiisitar?
Mind kutsuti proovima ühte Tallinna striptiisiklubisse. Kuna olin tantsu ja fitnessiga tegelenud siis pakkus mulle huvi eelkõige postitants. Alguses kõhklesin ja kartsin väga lahtiriietumise osa. Aga juba esimesel päeval nägin ma ühte tüdrukut fantastiliselt ilusti tantsimas. See oli erakordselt kaunis ja erootiline etteaste, milles polnud mingit labasust ega nilbust. Sellest sündis ka minu otsus – hakata striptiisi tantsima.
 
Kuidas sattusid tantsima välismaa striptiisiklubidesse?
Eelmise aasta sügisel kuulsin, et agentuur Eurostrip korraldab videocastingu, et valida tantsijaid Euroopa parimatesse eliitklubidesse. Läksin castingule. Minu tantsunumbrist tehti demovideo, mis saadeti mitmetesse klubidesse. Peale seda pakuti mulle kohe lepinguid Prantsusmaal, Norras, Soomes ja Kreekas.
 
Kas stripiklubid pole mitte seksitööstuse üks haru?
Normaalsetes striptiisiklubides pole seksiga ja seksitööstusega midagi pistmist. Mina töötan ja meie agentuur Eurostrip töötab vaid klubidega, kus on täielikult taunitud mistahes prostitutsioon ja sellele kallutamine. Striptiisishow laval on tantsukunst, kus kombineeritakse pole-dance’i (postitantsu) ja erootilise tantsu elemente. See on showbisnis, mitte seksitööstus!

Milles sinu töö stripiklubis seisneb?
Tantsin laval - lavashow. Erinevates klubides on erinevad töösüsteemid. Kus olen laval 2-3 korda öö jooksul, kus rohkem. Lisaks suhtlen klientidega, tegelen konsumatsiooniga.   
See on töö võõrustajana ehk hostessina, eesmärgiga kallutada klienti tellima võimalikult palju ja kalleid jooke. Tantsija-hostess teenib konsumatsiooniga tehtud müügikäibelt teatud protsendi.

Räägi rahast. Palju teenid?

Töö heas striptiisiklubis on kindlasti tasuv, teenib mitmeid kordi rohkem kui mistahes muu tavatööga. Ma ei pea silmas Eesti klubisid, kus pole ei tööd ega raha. Ja kui Eestis vahel midagi teenidki siis on suuri probleeme klubiomanikult palga kättesaamisega. Meie tüdrukutel on välismaa klubides häid päevi, kus teenitakse 600-700 eurot päevas. On ka viletsamaid 70-100 euroseid päevi. Kes tahab, kes oskab ja kel veidike veab ka see teenib 50-60 tuhat krooni kuus kindlasti. Alla 25 tuhande krooni kuus polegi nagu eriti võimalik teenida.
 
Kas see on nüüd naiivsete tibide meelitamiseks blufitud number?
Ei ole bluff. Tõde. Näiteks eelmise aasta lõpus teenis üks meie tipptantsijatest Pariisis 14 päevaga 82 000 krooni. Üks Amsterdamist pärit tüdruk teenis eelmise aasta augustis 12 400 eurot, see on ligi 200 000 eesti krooni. Algajal või keskpärasel ei tasu muidugi oma ootusi nii kõrgele kruvida.  Aga kel annet, tahtmist ja püsivust võib ka sellele tasemele jõuda.

Kas see raha tuleb kergelt?
See ei ole kerge raha. See on raske ja väsitav töö. Nii füüsiliselt kui ka vaimselt. Kõige raskem on kliendi avamine, see nõuab energiat ja pingutust. Minu töö on inimene rääkima saada. Seejärel panna ta tellima jooke või siis privaattantsu. Sageli on kliendi murede ja hingehädade ärakuulamine raskem kui kliendile tantsimine.
 
Mis on seni kõige ebameeldivam kogemus? Kus maal ja millises klubis?
Muide kõige ebameeldivam kogemus oli Eestis, klubi ei hakka nimetama. Eestis ma enam ei tööta. Oli mingi pervo, kes tahtis, et ma teda katsuksin. Keeldusin. Muide kõigis normaalsetes klubides kehtib õigus keelduda ebameeldiva kliendiga suhtlemisest ja reeglina lahendavad adminnid-turvad mistahes konflikti kohe ja õigesti. Mul rohkem selliseid pervosid pole sattunud. Enamus kliente on siiski kas lõbusad ja rikkad pidutsejad või õhtul üksindust tundvad ärituristid.

Kas sinu töö striptiisiklubides sarnaneb psühholoogiametile?
Minu töö ongi omamoodi kombinatsioon meelelahutusest ja psühhoteraapiast. On kliente, kes tulevad klubisse vaid pidutsema, sest see on nende elustiil. Aga ka väga palju selliseid, kellel on vajaka suhtlemisest, kellel on vaja hinge pealt ära rääkida kõik mured. Neil hakkab kindlasti kergem. Paljud lausa tänavad saadud abi eest.
 
Kellele see töö siis sobib? Kas peab olema superiludus ja samas kompleksivaba?  
Välimus peab olema meeldiv, tore kui väga ilus. See töö eeldab väga suures osas keelte- ja suhtlemisoskust, suurem osa tööst tehakse mitte kehaga ehk välimusega vaid peaga, ehk mõistusega. Edu saadab eelkõige neid, kellel on mingi sisemine magic ning võime kontrollida ennast ja ka teisi.
Jah, striptiis nõuab kompleksivabadust. Striptiis aitab ka paljudest kompleksidest vabaneda. Tantsuoskus on väga tähtis, aga mitte ainutähtis.Tehniliselt hea tants ilma emotsioonita, ilma erootilise väljenduseta, ei toimi.
See töö sobib neile, kes naudivad seda tööd, kellel on see vajalik magic ja erootiline väjendusoskus.
 
Kas tüdrukutega on klubides olnud ka probleeme?
Vahel ikka. Mõni ei viitsi tööd teha, arvab et sõitis kuurorti puhkama ja pidutsema.  Meil on üle 80 tantsija, kelle hulgas on nii ingleid kui ka veidi rikutud tüdrukuid. Me ju inimese hingepõhja ei näe, vestlusele ja trenni tulevad kõik malbed ja viisakad. Klubis aga mõned, selle asemel, et shampanja ära kallata, mis on seal tavaks, joovad ennast purju ja siis võib olla tagajärjeks mis iganes, kas ei tööta üldse või töötavad liiga agressiivselt.
 
Milles seisneb liiga agressiivne töö?
Konfliktid, kaklused. Ei sünni tihti, aga on juhtunud. Klientide pärast tülitsetakse. Tööl on tihe konkurents ja palju emotsioone. Vanad kalad vahel spetsiaalselt norivad algajate kallal, et panna noorel konkurendil põlved värisema. Mõni tüdruk võib joogisena näiteks kliendile privaadis tantsides minna üle lubatud piiride, või lubab piire ületada kliendil.
 
Mis on see piiride ületamine tähendab?  
Seks on nendes klubides, kellega me töötame, keelatud. Klubides on ka turvamehed, kaamerad ja tööd jälgitakse. Konkreetsed piirid on tingitud sellest, kas klubis on "touch system" või "no touch system". On klubisid, kus on füüsiline kontakt kliendiga keelatud. Aga on ka klubisid, kus on see lubatud, kuid mitte kunagi kohustuslik. Touch system'iga klubides käib kliente, kes on harjunud tüdrukuid silitama ja paljud üritavad seda, kuid nutikas tantsija oskab seda vältida, jutu ja kavalusega. Kindlasti ei tähenda touch-system, et tüdruk peab laskma ennast labaselt käperdada. Ja absoluutselt kindlasti ei tähenda see seksi.
 
Mis on kõige kurvem striptiisitari saatus, mida oled kuulnud?
Kui striptiisitar satub lennuõnnetusse, siis pole selle põhjuseks striptiis. Kui aga striptiisitar ennast tööl põhja joob, siis on seos olemas. Ma arvan, et alkoholisõltuvus võibki olla kõige kurvem, mis selles töös juhtuda võib. Meil töötavad ka paar täiskarsklast. Manitseme alati - tüdrukud, ärge jooge!
Mis veel ... ah jaa, tüdrukud võiksid silmas pidada, et seda  tööd ei saa teha kuni pensionipõlveni. Sageli selle peale ei mõelda. Kogu teenitud raha, sageli vägagi suured summad, kulutatakse moerõivastele ja lõbustustele.  Kui niimoodi jätkata kuni karjääri lõpuni, mitte investeerida püsivatesse väärtustesse, näiteks korterisse, haridussse, siis võib karjääri lõpus vägagi tühi tunne olla.
Selliseid lugusid olen kuulnud. Aga tean ka ilusaid lugusid, kus tüdrukud on teeninud head raha, selle abil saanud hea hariduse, ostnud kenasse linnaossa kauni korteri, lõpetanud tantsijakarjääri õnnelikult ja jätkavad elu majandusliku kindlustundega.