Kylie Minogue võib ju unistada maamajast, mida jagada oma poiss-sõbra ja hästi paljude koertega, kuid tema esinemisvajadus on sama suur kui 23 aastat tagasi, kui ta karjääri alustas. Niisiis pole loota, et ta niipea lavalaudadelt kaoks.

Kylie Minogue on vaid 152 sentimeetrit pikk, kuid ta võib panna staadionitäie inimesi endaga kaasa tantsima. Lauljatar on 23 aasta jooksul müünud 68 miljonit albumit ega kavatse niipea peatuda. «See on see, mis ma teen. Selline ma olen,» ütleb ta. «Esinejainstinkti on väga raske alla suruda. Mulle meeldib kõvasti tööd teha, ma naudin seda. Ma armastan uusi väljakutseid. Ma käin ajaga kaasas. Ma muutun artistina ja inimesena, ja ma kohandan oma muusikalist stiili. Nii on mul õnnestunud jääda kaasaegseks, reetmata oma «Pop-Kylie» juuri. Ma usun saatusesse. Minu saatus on teha popmuusikat.»

23 aastat on pikk aeg. Selle aja jooksul jõuab nii mõndagi läbi elada. Austraalia seriaalis «Naabrid» seksika Charlene'ina kuulsaks saanud Kylie on läbi tulnud tulest ja veest ning see paistab temast ka välja. «Ma tahaksin välja näha täpselt nii hea, nagu ma ajakirjades paistan, aga see on lootusetu,» tunnistab ta. «Need pildid on saavutatud hea valgustuse, targa jumestuse ja Photo-shopi abil. Me kõik teame, et ajakirjapildid ei peegelda tegelikkust. Fakt on see, et me ei tahagi seda reaalsust näha. Kui ma vaatan Marilyn Monroe filmi, tahan ma näha teda vapustavalt ilusana. Tol ajal oli see asi ilmselt veel hullem kui praegu, sest nad töötlesid negatiive, ja koledad pildid ei jõudnudki avalikkuse ette. Ma kasvasin üles neid pilte imetledes. Need naised olid Barbie-nukud, võrreldes sellega, kuidas me praegu välja näeme.»

{poolik}

Sellegipoolest näeb Kylie oma 42aastasest vanusest tubli kümme aastat noorem välja. Kõrged põsesarnad, head geenid, Botoxi-süstid ja 32aastane poiss-sõber mängivad siin ilmselt oma rolli. Kylie on kaks aastat elanud koos hispaanlasest meesiluduse Andres Velen-cosoga. Kõmulehed teatavad iga kahe nädala tagant, et Andres on palunud Kylie kätt, kuid lauljatari sõnul pole seda veel juhtunud.

«Ma ei mõtle meie vanusevahele,» räägib Kylie. «See kerkib päevakorrale alles siis, kui ma küsin: «Kas sa mäletad seda laulu 1993. aastast?» Ma ei tea kunagi, kas ta pole seda laulu kuulnud sellepärast, et ta on hispaanlane, või sellepärast, et ta oli siis koolipoiss. Kui ma võrdlen teda oma varasemate elukaaslastega, siis on ta väga tasakaalukas, ei mingeid tõuse ega mõõnasid. Mina olen tõusu- ja mõõnainimene. Hea on olla kellegagi, kes on väga stabiilne ja järjepidev. Me mõistame teineteist nii hästi. Minu meelest on väga tähtis, et keegi on sinu jaoks alati olemas, et ta hoolitseb sinu eest, et ta on hooliv ja armastav. Andres on mees, kellega mulle meeldib oma elu jagada.»

Armastus ja lapsed

Paar tutvus 2008. aastal meesteparfüümi Inverse reklaami võttel ning suhe võttis kiiresti tõsise suuna. Kylie on käinud Andrese kodulinnas Tossa de Maris ning tutvunud tema isaga, Andres on korduvalt käinud Austraalias Kylie vanematel külas. Paar suhtleb tihedalt ka Kylie õe Dannii ja tolle elukaaslase Kris Smithiga. Kylie ja Andres hoiavad nende pisipoega Ethanit ning Krisist on saanud Andrese golfi- ja jõusaalikaaslane.

«Ethani sünd lisas minu ja Dannii suhtesse uue tahu,» räägib Kylie. «Suhtlen pidevalt ka oma venna Brendani laste Charlie ja Jamesiga. Charlie on nagu minu väike prints. Olen mõelnud, et mis siis veel saaks, kui mul oma lapsed oleksid. Kust võtta nii palju armastust? Kui ma lapsi ei saa, jääb kogu mu armastus õe- ja vennalastele. Meil on sama DNA. Charlie on juba praegu tubli esineja, tal on kindlalt Minogue' geenid.»

Jätkuv vähiravi

Oma lastele Kylie eriti ei mõtle, seda enam, et 2005. aastal avastatud rinnavähk sunnib teda ikka veel neelama ravimeid, mis põhjustavad iiveldust ja peavalu. «Uskuge mind, ma olen oma onkoloogi juures nutta löristanud ja palunud, et nad lõpetaksid nende ravimite väljakirjutamise,» räägib ta. ««Aga me peame sind ravima,» ütleb ta, ja nii ei jää mul muud üle kui jätkata, sest need ravimid toimivad.»

Ravimitega teeb Kylie lähiajal arsti loal siiski lõpparve. «Mulle on öeldud, et see võib tekitada ebakindlustunnet, sest ma olen nende najal nii kaua aega elanud,» ütleb ta. «Eks ma pean jälle kohanema hakkama.»

Kohanemiseks talle palju aega ei anta, sest veebruaris algab tal Les Folies turnee, mis toob ta ka Helsingisse, Tallinna ja Riiga. «Töö mängib minu paranemisel tähtsat rolli,» ütleb ta. «Isegi sel ajal, kui ma keemia- ja kiiritusravis käisin, fantaseerisin ja kavandasin oma Showgirl Homecoming turneed. Ma ei tea, kuidas ma muidu oleksin selle üle elanud. Ma ei tea, kuidas teised inimesed sellega toime tulevad, aga mind aitas tulevikule mõtlemine. Lamasin seal ja mõtlesin: Kui see ükskord möödas on...»

Kylie efekt

Kui Kylie edukalt vähist võitu sai, räägiti palju «Kylie efektist» — tema kodumaal Austraalias kasvas näiteks plahvatuslikult rinnavähiuuringutel käimine. Kuid Kylie efekt ei piirdu vähiga — see on saatnud meid kogu tema elu. Kylie soengud, kreemid, mida ta kasutab, riided, mida ta kannab, kanduvad paratamatult üle massidesse. Samas pole Kylie mõjunud noortele korrumpeerivalt, nagu seda on teinud näiteks Britney Spears, Lindsay Lohan ja Lady Gaga.

«Ma olen tohutu Lady Gaga fänn, ta on vaimustav!» kiidab Kylie. «Kuid mõned tema videod on natuke labased. Küllap mulle meeldib näidata end teatud valguses. Ma püüan olla elegantne, labasus ei sobi mulle.»

Kylie esinemiskostüümid on alati olnud veidi riskantsed, kuid ta ei kavatse lühikestest pükstest ja ülikõrgetest Louboutini saabastest loobuda ka siis, kui paar kilo juurde võtab. «Ma ei ole enam 19aastane,» ütleb ta. «Ma näen vanem välja, mul on paremad päevad, mul on halvemad päevad ja mu keha on muutunud. Öeldakse, et teatud eluetapil peab naine valima oma näo ja keha vahel. Niisiis pole neist paarist lisakilost hullu.»

Kylie lähitulevikuplaanides on kesksel kohal esinemine, kuid tal on ka kaugemaid unistusi. Näiteks tahab ta kirjutada muusikali ning õppida selgeks hispaania keele (et suhelda Andrese perekonnaga). «Ühel päeval on mul maal ilus maja, kus jookseb ringi palju koeri,» unistab ta. «Koht, kus kantakse kummikuid — see on minu arusaam taevalikust elust.»