«Minu elu moto on harmoonia. Elus tasakaalu leidmine ja iseendaks jäämine,» ütleb rinnavähi seljatanud KYLIE MINOGUE, kel täitus tänavu 40 aastat.

Kylie Minogue särab 40aastasena eredamalt kui kunagi varem. Austraalia pop-printsess on leidnud oma stiili, kuid ta tunnistab, et hommikul riidesse pannes esineb tal endiselt kriisihetki. «Kuigi mind pildistatakse erinevates riietes, on mul ikka veel mõned «vormiriided» - teatud kombinatsioonid, mis on järele proovitud ja mida ei võida miski,» ütleb ta.
Kuld ja glamuur Ka juveelidest ei ütle Hispaania juveelifirma Tous reklaamitüdruk ära. Päeval ehivad tema kõrvu kullast rõngad, õhtul meeldib talle kanda teemante. «Pean tunnistama, et olen nagu harakas - mind köidab kõik, mis särab,» naerab ta.
Kylie näeb välja sama noor nagu alati - tea peab oma ilu saladuseks päikesekaitset - kuid kuldseid lühikesi pükse ta enam jalga ei tõmba. «Mul on uus suund,» ütleb ta.
Tema KylieX2008 turnee kostüümide autor on vana sõber Jean Paul Gaultier. «Ta on legend, ikoon, ja samal ajal ka väga, väga armas inimene,» räägib Kylie. «Koostöö temaga oli tõeline nauding.»
Kylie'l lõppes just väike turneepuhkus. Ta puhkas Pariisis, käis ekskallima, näitleja Olivier Martinezi koeraga jalutamas (mis sest, et nad pole enam koos) ning nautis elu täiel rinnal. Nüüd jätkuvad kontserdid Lõuna-Ameerikas, Aasias, Austraalias ja Uus-Meremaal.
Tõsi, turneele minnes polnud ta kindel, kas suudab pärast rinnavähist paranemist nii pikalt vastu pidada. «Me jagasime turnee etappideks,» räägib ta. «See toimib hästi. Me puhkame vahepeal, ja siis on kõigil jälle heameel kohtuda.»
 
Tohutu tööloom Kylie'l on muidki kohustusi peale turnee. Sel aastal on ta loonud parfüümi Showtime ning võtnud vastu mitu muusikaauhinda. Kuidas ta jõuab? «Ma hingan,» ütleb ta.
40aastaseks saamine ei kõigutanud Kylie't karvavõrdki. «Vähemalt olen ma nüüd tõesti 40aastane,» naerab ta. «Kuus kuud enne sünnipäeva muust ei räägitudki kui sellest, et ma olen 40aastane. «Mehed, laske mul mu 39. eluaastat nautida!» mõtlesin ma.»
Kylie tunnistab, et popmuusikamaailmas on raske väärikalt vananeda. «Aga mulle meeldib mõelda, et olen siiamaani hakkama saanud,» ütleb ta.
Kui Kylie'st poleks lauljat saanud, oleks ta pühendunud näitlemisele. «Arvan, et senikaua, kui mu elus on võimalus esineda ja loominguliselt areneda, olen ma õnnelik,» räägib ta. «Ma armastan ka fotograafiat ja graafikat, nii et see on veel üks tee.»
Ambitsioonidest Kylie'l juba puudu ei tule. «Minu suur unistus on olla filmimuusikalis,» räägib ta. «Olen seda žanri alati armastanud, see oleks lõbus väljakutse. Saaksin sellesse kaasata nii paljusid aspekte oma senisest tegevusest.»
 
Täitumata unelm Vaid ühest tunneb Kylie puudust - hoolimata pingutustest ei ole tema elus veel püsisuhet. Viimase kallima Olivier Martineziga tegi Kylie lõpparve aasta eest. Kylie on kirjutanud lasteraamatu The Showgirl Princess, kuid seda on ta saanud ette lugeda vaid oma venna Brendani kaheaastasele pojale Charlesile. «Perekond - see on miski, millest ma ikka veel unistan,» tunnistab ta.
Kylie ootab pikisilmi, millal tema turnee koju Melbourne'i jõuab. Jõulud kavatseb ta veeta vanemate juures. «Minu moto on harmoonia otsimine. Elus tasakaalu leidmine ja iseendaks jäämine,» ütleb ta. Ta usub, et ühel ilusal päeval paneb ta showtüdruku ameti maha ja loob perekonna. «Mõnel päeval mõtlen ma, et see ei ole minu õige tee,» arutleb ta. «Ma pole kunagi tundnud, et olen loodud tavalise elu jaoks. Abikaasa ja terrassiga maja äärelinnas - see vist jääbki mulle kättesaamatuks?»