KYLIE MINOGUE elus on kõik uus. Võitlus rinnavähiga seljataga, särab ta jälle lavalaudadel. Kuid nüüd teeb ta kõike teistmoodi. «Kuidas ma saaksingi ennast korrata, kui ma pole enam see, kes ma olin,» ütleb ta.

Kui Kylie Minogue (38) comebacki plaanima hakkas, pöördus ta oma vanade sõprade, Itaalia moeduo Dolce & Gabbana poole. Stiilihiiglased disainisid tema rinnavähi tõttu pooleli jäänud turnee jaoks kolm rabavat kollektsiooni, mis sümboliseerivad tema uuestisündi. Kylie ei tahtnud turneed jätkata vanades kostüümides. «Ma ei saa teha seda, mida ma siis tegin,» ütleb ta. «Ma ei saa kanda samu kostüüme. Kuidas ma saaksingi poolteist aastat hiljem kõike korrata, kui ma pole enam see, kes ma olin.»

Kylie jumaldab Domenico Dolce ja Stefano Gabbana loomingut. «Olen neid nüüd mitu head aastat tundnud,» räägib ta. «Meile meeldib koos töötada. Nauditav on jälgida, kuidas mood ja sõprus arenevad.»
 
Tagasi tööle

Kui Kylie’l 2005. aasta mais rinnavähk diagnoositi, kartsid paljud, et tema lavakarjäärile tõmbab see kriipsu peale. Kylie aga tõestas, et ta ei lase eluohtlikul haigusel end jalust niita. Pärast ränga keemia- ja kiiritusravi üleelamist on ta suurepärases vormis ning pühendub täiel rinnal tööle. Hiljaaegu ilmus temalt lasteraamat The Showgirl Princess, mis põhineb tema enda elul. Ta on esinenud koos oma õe Danniiga, töötanud Austraalia Vogue’i külalistoimetajana ning teeb kõvasti trenni, et kurnaval turneel vormis püsida.

Kylie eraelu on õnnelikum kui kunagi varem. Suhe Prantsuse näitleja Olivier Martineziga elas katsumuse üle ning nüüd räägitakse, et paar on valmis abielluma. Kuid mitte veel — kõigepealt peab Kylie fännidele tõestama, et ta on tõesti tagasi ja laulab sama võimsalt kui varem.
«Mul on nii hea meel, et olen jälle laval,» räägib ta. «Olen seda kaua oodanud.»

Haigusega võideldes ei mõelnud Kylie muust kui lavale naasmisest. «Mul on kõvasti inspiratsiooni,» räägib ta. «Olen kindel, et kunagi vaatan ma sellele perioodile tagasi ja mõtlen, kuidas ma küll sellega hakkama sain. Minu paranemisest pole ju veel aastatki möödas. Ma salvestan uusi lugusid, osalen fotosessioonidel... Ma ei anna endale asu. Mul on tunne, et see on minu lõpetamata äri. See on kohustus, mida ma pean täitma. Inimesed on olnud mulle lojaalsed ja andnud mulle nii palju lootust. Nad on mu poolelijäänud turnee piletid alles hoidnud.»

Loomulikult on esinemine Kylie’le midagi enamat kui kohusetäitmine. «Paranemise tähtis osa on tõusta ja teha seda, mida tahad, olla see, kes sa oled,» ütleb ta. «Ma hakkan sellest udust alles nüüd välja tulema.»

Kylie’l on olnud aega isegi oma parfüümi väljatöötamiseks. Lauljatar esitles hiljaaegu Sydney’s oma lõhnavett «Darling», milles on segunenud kannatuslille, freesia, litši ja sandlipuu aroomid. «Austraallased lühendavad selle kindlasti Darliks. See on nii soe sõna! Ma kasutan seda oma sõpru kõnetades, mu ema kasutab seda mind kõnetades, ja selles on ka natuke meelelahutusäri,» põhjendab ta nimevalikut.
 
Pingutab üle?

Arstid on Kylie pärast natuke mures. Nende meelest hakkas ta tööle liiga vara ning võttis korraga liiga suure kohustustekoorma. Augustist saadik teeb Kylie koos oma tantsijatega kuus tundi päevas tantsutrenni ning lisaks töötab ta koos oma eratreeneriga. Kylie plaadifirma EMI palkas talle turneele kaasa inimesed, kelle ülesandeks on jälgida, et ta endale liiga ei teeks. Nii ema kui ka Olivier on Kylie’le selgitada püüdnud, et tööga liiale minna ei tohi.

Kuid Kylie sõbrad kinnitavad, et teisiti ta ei saa. «Haigus on teda totaalselt muutnud,» räägib Kylie juuksur Kevin Murphy. «Ta on nagu uuesti sündinud, ta armastab elu. Varem oli ta kogu aeg väsinud.»
Raskest kohustustekoormast hoolimata lubab Kylie stressi lõksu mitte langeda. Tema turneemeeskonna liikmed kannavad T-särke, millele on kirjutatud «Kylie Says Relax» ja «We’re Over Stress».

Lauljatar tunnistab, et huumorimeel mängis tema paranemises tähtsat rolli. Mitte et ta seda kogemust alahindaks. «See on sünge ja masendav läbielamine,» ütleb ta, lisades, et ilma Olivier’ toetuseta poleks ta seda üle elanud. «Ma ei taha Olivier’st liiga palju rääkida, sest ta on väga privaatne inimene, aga ütlen seda, et ta on vapustav. Ta jättis kõik oma tööd sinnapaika, et olla minuga. Ta on kõige härrasmehelikum mees, keda ma tunnen.»

Kylie arvates on Olivier «vana hing», kelle mõttemaailmas on kõik selge ja lihtne. «Eriti rasketel päevadel lamasin ma vannitoapõrandal ja lihtsalt nutsin,» räägib ta. «Tema ütles: «Olgu, kallis. Sa võid seda teha viis minutit, aga siis viin ma sind mootorrattaga sõitma.» Ma ulgusin veel veidi, kuid avastasin end siis mõttelt, et mootorrattasõit ei kõlagi nii halvasti.»

Kuulujutte peatsest abielust Kylie ei kinnita. «Oleme lihtsalt õnnelikud ja elame oma elu,» ütleb ta. Ometi on ta lubanud, et pärast seda turneed võtab ta aja maha ja pühendub rohkem eraelule. «Mul on rohkem inspiratsiooni kui kunagi varem,» ütleb ta. «Loodan lõpuks saavutada selle, millest olen alati unistanud — tasakaalu töös ja eraelus.»