Hollywoodi eliit. Hingematvad vaated. Glamuursed riided. TOM CRUISE’i (44) ja KATIE HOLMESi (27) pulmapidu Rooma külje all 15. sajandist pärinevas lossis nägi välja nagu filmivõte.

Pruut ja peigmees kandsid Giorgio Armani disainitud rõivaid. Laulatustseremoonia viidi läbi saientoloogia kommete kohaselt. Kuna Itaalia seadusandlus seda ei tunnista, ei pruugi noorpaari abielu kodumaal USAs olla kehtiv. Cruise’i esindaja vihjas aga, et paar registreeris abielu enne Rooma lendamist Los Angeleses ära.

Pulmaseltskond oli silmipimestav. 150 külalise hulka kuulusid Jennifer Lopez ja Marc Anthony, Will Smith ja Jada Pinkett, Jim Carrey ja Jenny McCarthy, David ja Victoria Beckham, Russell Crowe, Richard Gere ja Brooke Shields. Noorpaarile laulis Andrea Bocelli.

Katie perekond (ema, isa, kolm õde ja vend) oli täies koosseisus kohal. Peomöllu nautisid ka Tomi ja tema eksabikaasa Nicole Kidmani adopteeritud lapsed Isabella ja Connor. Kidmani ennast ei olnud. Noorim pulmaline oli Tomi ja Katie aprillis sündinud tütar Suri.
Tseremooniale järgnes mitmekäiguline õhtusöök ja maiustamine viiekorruselise valgest šokolaadist pulmatordiga.

Pidu, mis toimus järveäärses linnakeses Braccianos asuvas Odescalchi lossis, läks maksma 2,5 miljonit dollarit. Kohalikud tervitasid Hollywoodi saadikuid, andes oma restoranide hõrgutavatele roogadele noorpaari nime ning rentides tube kohale saabunud ajakirjanike- ja fotograafideväele. Linnapea oli ülemaailmsest tähelepanust nii meelitatud, et maksis kinni lossi rendi —50 000 dollarit.
Pruut ja peigmees saabusid laulatustseremooniale eraldi. Esimesena jõudis lossi musta riietatud ja Surit süles hoidev Katie, kes põgenes vihma ja fotograafe trotsides keskaegsete müüride vahele peitu. Mõni hetk hiljem lakkas sadu nagu nõiaväel ning lossi ette sõitis päikeseprillide taha peitunud peigmees.
Laulatustseremoonia algas kell seitse õhtul, veidi pärast päikeseloojangut. Selleks ajaks oli Katie selga pannud elevandiluukarva Valenciennes’i pitside ja Swarovski kristallidega ehitud kleidi. Armani disainis pruudile isegi kalladest koosneva pruudikimbu. Peigmees kandis tumesinist smokingit. Paar pistis teineteisele sõrme Cartieri juveeliärist pärit abielusõrmused.
Aupruutneitsi kohustusi täitis Katie õde Nancy Blaylock. Peiupoiss oli saientoloogiakiriku pea ja Tomi parim sõber David Miscavige.
Pulmade toimumispaiga kohta ütles Cruise’i esindaja: «Roomas tuli nende suhe avalikuks, sel paigal on nende jaoks eriline tähtsus.»
Holmes sai tanu alla esimest korda. Cruise abiellus kolmandat korda, tal on seljataga abielud näitlejataride Mimi Rogersi ja Nicole Kidmaniga. Kidman saatis noorpaarile kingituse ning soovis neile eluaegset õnne.
Cruise sai mõrsjalt pulmakingiks Vacheron Constantini käekella, millele on graveeritud «I Love You».
Cruise ja Holmes tutvusid möödunud aasta aprillis. Mõne nädala, kui mitte minuti pärast avalikustasid nad oma suhte Roomas. Kaks kuud hiljem tegi Cruise Holmesile Eiffeli tornis abieluettepaneku ning andis sellest avalikkusele teada järgnenud pressikonverentsil. Oktoobris teavitas paar, et neile sünnib laps. Holmes vallandas oma pressiesindaja, lükkas tagasi paar tööpakkumist ja pühendus saientoloogiale.
Mõni nädal tagasi antud intervjuus kurtis Holmes, et ajakirjanduse tähelepanu hakkab teda ära tüütama. Tore siis, et pulmapidu möödus vaikselt ja tagasihoidlikult...