Cynthia Germanotta kirjeldas hiljutises intervjuus, mis tütre vaimset tervist nii rängalt mõjutas ning kuidas tema emana reageeris, vahendab Fox News.

Germanotta meenutab, et kõige raskem periood algas põhikoolis. "Märkasin, et just siis toimus see muutus, mil varasemalt rõõmus ja püüdlik tüdruk hakkas oma väärtuses kahtlema ning kaotas endasse usu."

"Stefani oli väga omapärane tüdruk ning eakaaslased ei kiitnud seda heaks. Sellest tulenevalt elas ta üle mitmeid väga raskeid perioode. Teda alandati, mõnitati, tõrjuti ja kui oled noor naine, siis see avaldab väga sügavat mõju."

Kuigi Germanotta nägi kõike kõrvalt, siis ei osanud ta kuidagi reageerida või tütart aidata. "Ma arvan, et me ei võta vaimset tervist sama tõsiselt kui füüsilist. Just samal põhjusel ei osanud ma midagi teha, kui see meie majas juhtus."

"Ma kasvasin teisel ajastul ning otsustasin kasutada lähenemist, mida mulle õpetati. Ma uskusin, et kõige tähtsam on ära kannatada ning eluga edasi liikuda."

Ignoreerimine siiski ei aidanud ja peagi märkas ema, et tütre tuju hakkas kogu pere rahu mõjutama. "See keerab peaaegu terve pere fookuse sellele ühele inimesele ja kuigi ise ei pruugi esialgu mõista, siis lähedase stress hakkab tülisid tekitama ja pere siseselt."

"See tekitas ka minus endas süütunnet ja abitust, et ei ma oma tütart aidata ei oska. Just siis mõistsin, et mitte ükski pere ei ole sellise olukorra eest kaitstud ja oluline on teada, kelle poole pöörduda ja kellelt abi paluda."

Tänaseks on Germanotta võtnud kogemusest ühe olulise õppetunni, mida kindlasti kõigile vanematele südamele soovib panna. "Oluline on kuulata ja ta tundeid väärtustada. Vanematena on meie esmane instinkt kohe probleemi lahendama hakata, kuigi tegelikult vajavad lapsed vahel lihtsalt, et neid kuulataks, tõsiselt võetaks ja mõistetaks."