Sõõrumaa pole spordimaailmas mingi võhik — ta on 50 aastat harrastanud sportlikku eluviisi ja 25 aastat ehitanud üles spordiorganisatsioone ning teinud seda enda sõnul vabast tahtest ja oma raha eest. “Kas tegin tenniseliidu raha pärast? Vastupidi, maksin sellele palju peale. Kas tegin võrkpalliliidu raha pärast? Kaugel sellest! Olen terve elu kasu tahtmata tegelenud tenniseväljakute rajamisega,” kinnitab ta.

Hoolimata ennastunustavatest toetustest ja sponsorlusest ei õnnestunud Sõõrumaal aga Eesti tenniseliidult ja võrkpalliliidult hääli koguda — nad andsid need hoopis Jüri Ratasele. “Väikesed inimesed. Mul on mõlemast ringkonnast kümneid ahhetavaid sõnumeid ja kirju, mis küsivad: Urmas, mis toimub?” sõnab ta, lisades, et ei saa kõigest avalikult rääkida.

“Tihti tuleb mängu inimeste kadedus. Kandideerimise aeg on olnud mu jaoks ka silmade avanemise aeg. Olen aru saanud, et mul on olnud palju võltssõpru, keda olen elus palju toetanud. Siin on palju inimesi, keda olen raskel hetkel hästi palju aidanud. Enamik neist osutus selgrootuteks argpüksideks,” sõnab ta. “Inimesed kardavad oma kohtade pärast. Kardavad poliitikat, kardavad, et neid mõistetakse poliitilistes ringkondades hukka. See mäng käib üle meie pea.”