Kroonika kirjutab, et Tallinna linnapea Edgar Savisaar (59) ja eurosaadik Vilja Savisaare (47) lahutus on olnud jutuks alates septembrikuust. Mõistagi ei räägitud sellest sündmusest enne valimisi - negatiivne uudis võinuks tulemusi kahjustada.

Kuigi Edgar elab juba aastaid Hundisilma talus ja Vilja toimetab omasoodu Nõmme eramus, olid mõlemad seni abikaasade ühisvara, kuna soetati abielu ajal.

Hundisilma läks Edgarile

Nüüd, kui Savisaarte 19aastane tütar Rosina (19) teeb oma esimesi samme isiklikus elus ja õpib Prantsusmaal ülikoolis, on abikaasad sättinud oma elamised ka juriidiliselt lahku.

10. novembril avas paar abieluregistris abieluvara registrikaardi nr 2181, mis tähendab, et abielu kestel omandatu on jagatud. Sõlmiti põhjalik abieluvara leping, kus pandi paika, et näiteks seni ühe abikaasa nimel seisnud, kuid ühisvarana sisuliselt mõlemale kuulunud Hundisilma talu on nüüdsest vaid Edgari jagu. Olevi tänava eramu kuulub aga sestsaadik ainult Viljale.

Päev enne registrikaardi avamist on Vilja ostnud Rotermanni kvartalis aadressil Rotermanni tn5/Roseni tn. 10 korteri, mille eelmine omanik, Railway grupp OÜ üks osanikke, on seda Viljale müües omakorda kustutanud hüpoteegi summas 2 025 000 krooni. Nii on eurosaadik omandanud nädala jooksul kohustustest priidena nii eramu kui ka korteri.

Sama noa alla läksid kõik muud kohustused. Ühtlasi pangakontod. Need kontod, mis on ühe või teise abikaasa nimel juba avatud, jäid nüüdsest ainuüksi konto avanud kaasa käsutada.

Presidendiameti nimel abielus?

Edgar Savisaar ei tee saladust, et neil on Viljaga vara jagamise osas selgus majas. "Linnapea palus öelda, et registris on kõik olemas ja rohkem ei ole tal sellele lisada," edastab Edgari nõunik Moonika Batrakova.

Vilja esindaja vandeadvokaat Maria Mägi kinnitab, et Olevi tänava elamu jäi varajagamise käigus tõepoolest tema kliendile ja ühtlasi ostis ta ka korteri.

Kuigi Savisaarte abielukriisi ümber on aastaid lokku löödud, suutis paar kuni käesoleva aasta suveni esitleda endid abikaasadena, kel küll muresid, kuid kelle liit toimib.

Hoolimata varajagamisest ja sellest, et Vilja kõrval ilmutab end ühtepanu uus mees Taimo Toomast, kes jäi Delfi lugeja fotole ka õhtusel ajal Vilja Nõmme eramus toimetades, väidavad Kroonika allikad, et Savisaared ei kavatsegi lahutada enne järgmise aasta presidendivalimisi. Linnapea ei teinud saladust, et ta mõtleb presidendivalimiste peale.