Trafficu solist Silver Laas leiab noorte õppivate lapsevanemate elus nii suurt õnne kui ka raskusi: «Noortel on ilmselt rohkem viitsimist ja energiat lapsega mängida ja toimetada. Miinuseks võib pidada seda, et kõik ei ole veel kindlustatud ega päris paigas. Aga nii ongi põnevam. Kõik tuleb omal ajal.»

Sel sügisel oli Silver Laasil (24), tema abikaasal Anni Laasil (23) ja pere pesamunal Lola Maril (3) kindel plaan kolida Nõmme kohisevate mändide alla, praeguseks on pere oma kodu leidnud aga hoopis maalilises Kadriorus.

«Oleme oma otsusega väga rahul,» sõnab Silver ning kiidab sealset vaikust ja rahu — nende korter asub tupiktänavas.

Vähe on noori, kes suudavad käia koolis ja tööl, panna tööle abielu, olla Eesti mõistes rockstaar ning kõige selle kõrvalt kasvatada last. Silver ja Anni teavad, kuidas see käib.

Noored tunnevad teineteist juba lapsepõlvest. Pedaspea külas suvitamas käies ja seal ühiselt ratastega ringi rallides ei osanud ilmselt kumbki ette näha, et nad koos abielusadamasse jõuavad.

Pulmad peeti 2006. aasta novembris kõige lähemate inimeste ringis, tütar Lola Mari sündis 2007. aasta aprillis.

Siiski ei jätnud Anni ja Silver oma unistusi pere loomise kõrvalt sinnapaika ja praegu on mõlemal käsil õpingud. Anni õpib Tallinnas Tervishoiu Kõrgkoolis ämmaemandaks ja õeks, samal ajal kui Silveril on muusikaakadeemias pooleli džässlaulu õpingud. Sügisest teeb haridusteega omamoodi algust ka Lola Mari, kes hakkab käima lasteaias.

Neli aastat abielu nii noores eas ei ole ju naljaasi, eriti praegusel pealiskaudseid suhteid soosival ajal. Kuidas te omavahelist sädet elus hoiate?

Hoiame kokku ja jääme iseendaks. Vahel on ikka keerulisemaid aegu ka, aga kõigest tuleb koos välja tulla. See on kõige tähtsam.

Loe edasi 17. augusti Kroonikast

{poolik}

Mis on nii noorelt abiellumise ja lapse saamise plussid ja miinused?

Noortel inimestel on ilmselt rohkem viitsimist ja energiat lapsega mängida ja toimetada. Miinuseks võib pidada seda, et kõik ei ole veel kindlustatud ega päris paigas, aga nii ongi põnevam. Kõik tuleb omal ajal.

Mured ja rõõmud?

Lola on raudselt meie kõige suurem rõõm... iga päev. Põhiline mure on aja jaotamine, aga sellega me oleme juba nii harjunud, et see ei tekita enam olulisi probleeme.

Kas tütre sünd oli teile ootamatu?

Laps tuli, kui tulla tahtis. Natuke oli
muidugi ootamatu, aga samas hea üllatus.

Millised mured ja ootused olid enne Lola Mari sündi?

Lapseootel vanemad ei tohi ju muremõtteid mõelda! Ootasime lihtsalt suure elevusega, et saaks juba pisikest käes hoida.

Kuidas jagate oma vanemlikud kohustused?

Need jaotuvad kuidagi iseenesest. Kordamööda käime koolis ja tööl. Siiani on kõik klappinud.

Millised on teie pere traditsioonid?

Üks armas traditsioon on näiteks selline, et issi sosistab igal õhtul enne magamaminekut Lolale kõrva «Head ööd, tiigrike!» või «Head ööd, autoke!». Ükskõik mis siis parasjagu pähe tuleb. Kui olen kuskil esinemas, siis teeme seda telefoni teel.

Millised on Lola Mari viimased trikid?

Kõige rohkem meeldib talle rannas vetikatega mängida ja ujuda. Anni kaksik-õde Mari on ta ka lohelennutamise hullusesse nakatanud. Viimase aja trend on rahvalaulude laulmine: Heia tuia, lase kiike käia...

Kas Lola Mari käib juba ka lasteaias?

Sellest sügisest hakkab käima. Leidsime talle ühe väga armsa kesklinna lasteaia, mis jääb meile mõlemale ka kooliteele, nii et on hea last ära viia.

Kas Lola Mari käib ka kusagil trennis või huvi-
ringis?

Veel ei käi kuskil trennis. Ise tahaks juba tantsutrenni minna.

Kuidas te Anniga oma aega kodu, kooli ja töö vahel jaotate?

Mida rohkem teed, seda rohkem jõuad. Last kasvatame kogu aeg, selle kõrvalt käime koolis ja tööl. Vaikselt pusime poistega Trafficu uut plaati, sügisest hakkab «High School Musical» taas kord. Ning kõige selle vahel peab jõudma ka kahekesi olla. Ja me jõuame.

Kas olete sel suvel ka linnast ära saanud?

Suve alguses käisime Itaalias puhkamas. Suure osa suvest veedame muidu suvilas Pedaspeal. Eriti palju pole linnas jõudnud ollagi.

Milliseid ühiseid asju perega ette võtate?

Vabadel päevadel leiab igasuguseid lõbustusi. Möllame niisama kodus või käime kinos. Täiesti oleneb, mis tuju hetkel on. Pärast Lola sündi oleme olnud ka üliaktiivsed loomaaia külastajad.

Kas Lola Maril on kõik Trafficu lood juba peas?

Kõik lood küll mitte. Kodus me Trafficu plaati enam eriti kuulata ei viitsi, aga need lood, mis raadiost ja telekast rohkem tulevad, on ikka pähe kulunud. Lola kiljub üle toa: «Minu isssiii!», kui issit kuskil esinemas näeb või kuuleb.

Kas Lola Mari on pigem emme või issi tütar?

Natuke rohkem emme tütar, aga suurena tahab issiks saada.

Kas Lola Mari saab teinekord ka vanaemade-vanaisade hoolde jätta ja milliste krutskitega ta sealt tagasi koju tuleb?

Kuna me lasteaiakoha saime alles sellest sügisest, siis siiani on meid lapsehoiuga aidanud põhiliselt Anni ema. Viimati tuli ta sealt tagasi jutuga, et tal oleks nüüd väikest venda vaja...

Millal plaanite perele juurdekasvu?

Veel ei ole eriti plaaninud. Eks näis, mis elu toob.

Kui kaugel on teie sügisel välja hõigatud Nõmmele kolimise projekt?

Nõmme asemel kolisime hoopis jõulude ajal Kadriorgu. Oleme siinse eluga väga rahul, sest kõik on linna lähedal ja pealegi elame tupiktänavas, kus valitseb vaikus ja rahu.